fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProgrami prilika za 896 nezaposlenih

Programi prilika za 896 nezaposlenih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) potpisali su danas ugovore sa 33 izvođača programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih, kojim će biti obuhvaćeno 896 nezaposlenih osoba sa evidencije.

Direktor ZZZ, Suljo Mustafić, precizirao je da će od tog broja 461 polaznik sticati stručne kvalifikacije, a 435 ključne vještine kod provajdera.

„Upravo su ti programi, koji nezaposlenom pružaju mogućnost da stekne stručnu kvalifikaciju i ključnu vještinu, prepoznati kao neophodno sredstvo koje može da doprinese povećanju zaposlenosti i podsticanju konkurentnosti“, rekao je Mustafić.

ZZZ je za tu namjenu opredijelio 430 hiljada EUR.

„Vjerujem da ovakvim primjerima, finansiranjem programa, pokazujemo svoju otvorenost prema potrebama tržišta rada. Takođe, na ovaj način pomažemo da se poveća zapošljivost osoba sa evidencije Zavoda i obezbjedi nedostajuća radna snaga“, kazao je Mustafić.

Vlada je ove godine za realizaciju programa aktivne politike zapošljavanja ukupno usmjerila tri miliona EUR, što će omogućiti uključivanje 2,23 hiljade osoba.

Mustafić je saopštio da će prioritet Zavoda i u narednom periodu biti veća uključenost nezaposlenih u programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih, za sticanje stručnih kvalifikacija i vještina.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...