fbpx
NaslovnicaGlavna vijestToMontenegro možda i prije 1. aprila

ToMontenegro možda i prije 1. aprila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova nacionalna avio-kompanija, ToMontenegro, bi u najboljem slučaju mogla krenuti sa radom i do 1. aprila, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Zoran Radunović.

On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da bi nova avio-kompanija, u najbližem, trebalo da liči na neku low cost kompaniju sa minimalnim troškovima.

“Ako naslijedimo sve što posjeduje Montenegro Airlines (MA) – rad, iskustvo, znanje, kod šer ugovore, očekujemo da ćemo sve prenijeti na novu kompaniju. Ako to uspijemo, očekujemo da možemo da krenemo i prije 1. aprila. Ako ne dobijemo da naslijedimo sve što posjeduje MA, stvaranje kompanije će ići teže”, rekao je Radunović.

On je saopštio da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj MA, prenosi portal RTCG.

“MA je izuzetno loše poslovao i to poslovanje je dovelo do visokih dugova. Samo za 2019. godinu imali su rast troškova 7,5 odsto”, rekao je Radunović.

On je, govoreći o avionima MA, naveo da su dva operativna, dok su dva prizemljena zbog kvarova.

“Neophodna su sredstva MA da bi mogli da počnu s letovima”, rekao je Radunović.

Kada su u pitanju cijene karata, Radunović je saopštio da je sa srbijanskom avio-kompanijom, Air Serbia, dogovoreno da neće biti poskupljenja na relaciji Podgorica-Beograd.

On je dodao da već četvrti mjesec zaposleni iz MA nijesu primili plate.

“Stvaranjem nove aviokompanije za očekivati je da će određeni broj zaposlenih MA biti uposlen. Za one koji ostanu neuposleni, imaćemo socijalni program”, zaključio je Radunović.

Najčitanije