fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredložiće 100 EUR naknade za nezaposlene

Predložiće 100 EUR naknade za nezaposlene

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) će, amandmanskim djelovanjem na budžet, predložiti da svi nezaposleni u Crnoj Gori, dobiju mjesečnu naknadu od 100 EUR, saopštila je poslanica SNP-a Milosava Paunović.

Paunović je kazala da, prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZCG), u Crnoj Gori je trenutno bez posla oko 55 hiljada osoba.

“Plan Evropa sad ne predviđa nikakav program za nezaposlene. Ovim se pravi veliki socijalni jaz u društvu, jer ljudi koji nemaju ni za egstitencijalni minimum se nijesu svojom krivicom našli u takvom položaju”, navela je Paunović.

Ona je kazala da se nezaposleni nemaju čemu nadati ni nakon što se usvoji budžet.

“Niti im je potreban kalkulator vlade da izračunaju koliki će biti iznos njihove plate nakon planiranog uvećanja, jer će svakako ostati na nuli”, rekla je Paunović.

Ona je kazala da u SNP-u smatraju da država, zajedno sa legitimnim predstavnicima građana u parlamentu, mora voditi računa o svakom građaninu podjednako.

“SNP će djelovati amandmanski na budžet, na način što ćemo predložiti svi nezaposleni, koji se nalaze na evidenciji ZZZCG, a nemaju nikakva primanja ni po jednom osnovu, dobiju mjesečnu naknadu od 100 EUR”, rekla je Paunović.

Kako je kazala, nezaposleni će imati pravo na naknadu do momenta do kada se steknu uslovi za njihovo zaposlenje.

“Svjesni smo da ta naknada nije dovoljna za zadovoljenje potreba, ali je dobar korak da bi se pokazao makar minimum brige prema onima koji su izostavljeni iz programa i kalkulacija predviđenih planom Evropa sad”, rekla je Paunović.

Ona je poručila da se u SNP-u nadaju da će naići na razumijevanje ostalih kolega u parlamentu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije