fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova vlada da stvori povoljan ambijent za investitore

Nova vlada da stvori povoljan ambijent za investitore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova vlada kao jedan od prioriteta mora imati stvaranje povoljnog ambijenta za investicije, pri čemu je protekli period obilježila politička nestabilnost koja nije davala sigurnost domaćim i stranim investitorima, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović.

“Razvoj Crne Gore treba da se bazira na investicijama počevši od ulaganja u turizam, poljoprivredu, obnovljive izvore energije pa sve do obnavljanja proizvodnih kapaciteta. Politička stabilnost i pravna sigurnost preduslovi su da bi investicije bile intenzivnije”, naveo je Đurović u saopštenju.

On je rekao da pozivi visokih funkcionera Evropske unije (EU) za brzim formiranjem stabilne većine koja će podržavati novu vladu, govore o tome koliko Unija ozbiljno shvata opasnost po našu ekonomiju ukoliko izostanu investicije.

“Kapital ne može da čeka u mjestu čekajući da mi riješimo naše probleme. On će se preseliti na neke druge destinacije, koje će mu omogućiti sigurnost ulaganja”, kazao je Đurović.

On je rekao i da naši susjedi ne sjede skrštenih ruku, već rade sve kako bi privukli investitore.

“Lider u privlačenju investicija u ovom trenutku je Srbija, a za njom ne zaostaju ni Hrvatska i Albanija, koji se takmiče u atraktivnosti njihovih zemalja za ulaganje”, dodao je Đurović.

Inicijativa Otvoreni Balkan, kako smatra, daje šansu većeg tržišta i bržeg protoka robe o čemu bi takođe nova vlada trebalo da razmisli i odluči o tome da li je korisno da Crna Gora bude dio jednog takvog projekta.

“Crna Gora ima mnogo toga atraktivnog da ponudi domaćim i stranim investitorima i na nama je da odlučimo hoćemo li stvoriti ambijent koji privlači ili ambijent koji tjera investitore”, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije