fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrivredaLukić novi predsjednik UBCG

Lukić novi predsjednik UBCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni izvršni direktor Erste banke, Aleksa Lukić, izabran je u ponedjeljak za novog predsjednika Upravnog odbora Udruženja banaka (UBCG).

Na sjednici Odbora direktora UBCG za zamjenicu predsjednika izabrana je glavna izvršna direktorica Universal Capital banke, Danijela Jović.

Iz UBCG je saopšteno da je prethodne, vrlo izazovne dvije godine, uspješno tu funkciju obavljao glavni izvršni direktor Zapad banke, Mladen Rabrenović.

Lukić je kazao da mu je čast i odgovornost predstavljati bankarsku industriju u narednom periodu koji će biti izazovan za cijelo društvo.

„Zajedno sa kolegama radiću na jačanju aktivnog doprinosa bankarskog sektora oporavku ekonomije i pokretanju ekonomskog rasta i razvoja, kao i na ispunjavanju misije UBCG – učvršćivanju saradnje sa relevantnim organizacijama i institucijama, promovisanju evropske bankarske prakse i dobrih poslovnih običaja“, najavio je Lukić.

Lukić je bankar sa velikim iskustvom, koji je karijeru u finansijskom sektoru gradio od 1999. godine na različitim upravljačkim funkcijama. Na poziciju predsjednika Upravnog odbora UBCG dolazi kao glavni izvršni direktor Erste banke, što obavlja od 2010. godine.

Lukić je prethodno bio komercijalni izvršni direktor, a član je menadžmenta od osnivanja banke 2002. godine. Ovo je drugi put da je Lukiću povjeren mandat predsjednika UO UBCG, nakon prvog koji je trajao od 2012. do 2016. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akademcu pet medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) – Tekvondo klub Akademac nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Asteriks kup u...