fbpx
2.8 C
Podgorica
February 8, 2023.
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 25 prijava

Evidentirano 25 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 25 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj pritužbi se, kao i u prethodnom periodu, odnosio na neizdavanje fiskalnih računa, ali je evidentirano i više prijava zbog konzumiranja duvanskih proizvoda u ugostiteljskim i javnim objektima.

Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju prodavnica muzičkih instrumenata, poslastičarnica Dijana i Smart Med u Podgorici, kafe bar Tani i Gerila u Nikšiću, kao i prodavnica auto-dijelova Next auto u Beranama.

Evidentirano je više pritužbi na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima u Nikšiću, kao i u prostorijama Turističke organizacije Pljevlja.

Građani su se žalili i na parking servis, divlju deponiju, nemogućnost korišćenja elektronske autobuske karte u autobusu Gradskog saobraćaja Podgorica, prekovremeni rad u prodavnici Okov u Radanovićima, kao i naplatu PVC kesa sa logom firme u istoj prodavnici u Beranama, ali i nehigijenu i neprimjereno ponašanje zaposlene na beranskoj Eko pumpi.

Evidentirane su i pritužbe da se u kafe baru As u Danilovgradu maloljetnicima omogućava igranje igara na sreću, da u prodavnici Primato u Zelenici roba nije pravilno izvagana, da u E-Joy MNE ne prhvataju garanciju prilikom reklamacije proizvoda, kao i da zaposlenima na skoro svim Eko pumpama u Crnoj Gori prekovremeni rad nije plaćen.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije