fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBarska plovidba nema nijedan putnički brod

Barska plovidba nema nijedan putnički brod

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora nema nijedan putnički brod, što je veliki ekonomski, sociološki, a i kulturološki problem, ocijenio je novi predsjednik Odbora direktora Barske plovidbe, Ćazim Alković.

Barska plovidba je nekada imala flotu od 63 broda, a sada samo dva koji saobraćaju na trasi Bar i Budva.

Kako je kazao Alković, za ta dva broda se očekuje veliki trošak za remont, pa se nadaju da će neprestano biti iznajmljeni.

“Za njih uredno vraćamo kredite i jako je važno da ih održimo. Bitno je odmah izvršiti tehničke preglede i da brodovi donose sredstva, da privređuju i ako je moguće, akumuliraju kapital”, kazao je Alković tokom gostovanja u emisiji Mreža, prenosi portal RTCG.

Alković, koji je nedavno izabran za predsjednika Odbora direktora u Barskoj plovidbi, nada se da će se ponovo uspostaviti linija Bar-Bari i da će Vlada i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pomoći da vrate putnički brod na toj liniji.

Od nadležnih institucija očekuju dobru saradnju.

“Nadam se da ćemo riješiti sve probleme, jer Baru to zaista i treba. Saznao sam da su svi zaposleni na brodovima Barske plovidbe naši građani, a to je velika prednost. Sve se radi za dobrobit naših građana, a oni se sa posebnom pažnjom brinu o brodovima”, naveo je Alković.

Alković se prisjetio ranijih godina kad se u Baru gradila ozbiljna flota, ali i teško radilo.

“Bili smo ozbiljna pomorska firma, ozbiljni pomorski grad i država. Išli smo uzlaznom putanjom sve do sankcija. Tada je počelo sve da propada”, dodao je Alković.

Zato Alković sada ističe veliki značaj uspostavljanja linije Bar-Bari i putničkog broda.

“Naravno, mi ne možemo očekivati da se problem riješi za mjesec ili dva. Kad imate brod imate prozor u svijet. Na tome treba raditi. U Ministarstvu to prepoznaju. Sve se može postići zajedničkim snagama i doći ćemo do izvanrednih rezultata”, zaključio je Alković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...