fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreduzetnici i inovatori da predlože ideje

Preduzetnici i inovatori da predlože ideje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svjetska turistička organizacija (WTO) pozvala je inovatore i preduzetnike da dostave ideje koje mogu pomoći turističkom sektoru da ublaži uticaj pandemije koronavirusa i pritom pokrene brz oporavak, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

WTO je, suočavajući se sa izazovom kakav sa nosi COVID-19, uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), objavila poziv za inovatore i preduzetnike pod nazivom Healing Solutions for Tourism Challenge, kojim ih poziva da predlože nova rješenja za oporavak sektora turizma od pandemije koronavirusa.

„Činjenica je da su zbog pandemije koronavirusa milioni radnih mjesta širom svijeta u riziku, jer je turizam teže pogođen nego bilo koji drugi sektor. Stoga je WTO uključila inovacije u svoj odgovor na pandemiju“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su objasnili da će pobjednici na javnom pozivu biti pozvani da ideje prezentuju predstavnicima vlada više od 150 država. Oni će takođe dobiti pristup inovacionoj mreži WTO-a, koja uključuje stotine start-up kompanija i vodećih preduzeća iz sektora turizma.

Rok za ponošenje prijava je 10. april.

Najčitanije