fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavnici MEK-a upoznati sa problemima bivših radnika Košute i Oboda

Predstavnici MEK-a upoznati sa problemima bivših radnika Košute i Oboda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ne postoji Vlada koja za godinu može riješiti sve nagomilane probleme radnika, ali postoji iskrena volja i želja da se razmotre mogućnosti i pokušaju naći održiva i zakonita rješenja kako bi se makar dio nepravde mogao ispraviti, saopštila je državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja (MEK) Milena Lipovina Božović.

Predstavnici tog Vladinog resora, na čelu sa Lipovinom Božović, sastali su se danas sa predstavnicima nekadašnjih radnika Košute i Oboda, a sastancima su prisustvovali i savjetnik potpredsjednika Vlade Filip Adžić i poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Na sastancima su, kako je saopšteno iz Ministarstva, prezentovani brojni problemi sa kojim su se u prethodnom periodu suočavali bivši radnici tih preduzeća.

“Zahtjevi nekadašnjih radnika Košute dolaze iz perioda kada je prvi put u tom preduzeću uveden stečaj, tačnije 1996. godine, od kada radnicima nije isplaćeno devet zaostalih zarada, kao ni ispoštovana druga prava iz radnog odnose”, kaže se u saoštenju.

Na odvojenom sastanku, predstavnici radnika bivšeg Oboda upoznali su predstavnike Ministarstva o, kako je saopšteno, nepravdi koja ih je zadesila.

Lipovina Božović kazala je da ne postoji Vlada koja u jednoj godini može riješiti sve nagomilane probleme radnika.

„Ali postoji iskrena volja i želja da se razmotre mogućnosti i pokušaju naći održiva i zakonita rješenja kako bi se makar dio nepravde mogao ispraviti“, rekla je Lipovina Božović.

Ona je navela da je upravo Zakon o finansijskoj podršci za bivše radnike, iz sektora metalske i rudarske industrije, prvi korak u tom pravcu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije