fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavljaju uspješne lokalne preduzetničke priče

Predstavljaju uspješne lokalne preduzetničke priče

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar počela je promociju preduzetničkih priča barskih preduzetnika koji su ostvarili pravo na bespovratna finansijska sredstva te lokalne samouprave za realizaciju svojih biznis ideja.

Cilj promocije preduzetničkih priča je afirmacija preduzetničke djelatnosti i podsticanja privrednih aktivnosti mikro i malih preduzeća, a sve u susret javnom pozivu za podršku preduzetništvu, koji će biti raspisan početkom septembra.

“Tokom narednog perioda, javnosti će biti predstavljene priče barskih preduzetnika i preduzetnica koji su ostvarili pravo na bespovratna finansijska sredstva Opštine”, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović, je kazala da se usmjeravanjem ekonomskog razvoja grada u pravcu preduzetništva zajedno gradi uspješan privredni ambijent.

„Činjenica da smo od 2019. godine do danas podržali skoro 200 preduzetnika i preduzetnica dovoljno govori o svrsishodnosti i kvalitetu programa koje Opština Bar, kao jedna od prvih lokalnih uprava u Crnoj Gori, sprovodi. Na ovaj način dokazujemo da je preduzetništvo snažna poluga progresa naše zajednice, te da naši programi podrške konkretno doprinose intenzivnijem razvoju lokalne ekonomije”, saopštila je Spičanović.

Ona je najavila da će i u narednom periodu biti više nego posvećeni unapređenju preduzetničke djelatnosti.

“Tokom ove godine ćemo u te svrhe uložiti 400 hiljada EUR, a planirano je da do kraja 2026. taj iznos bude dva miliona EUR. Osim uvećanja visine pojedinačnog granta, naše djelovanje je usmjereno i ka stimulisanju digitalnih zanimanja, pokretanju sektora zelene ekonomije, te osnaživanju socijalnog preduzetništva“, poručila je Spičanović.

Prva preduzetnička priča donosi iskustvo mlade Baranke Vanje Radulović, koja je odlučila da ostvari svoj san i pokrene poslovanje igraonice za djecu.

Casa per bambini nudi usluge čuvanja djece, dnevnog i mjesečnog boravka, kao i organizaciju različitih vrsta edukativnih i kreativnih radionica za djecu uzrasta od tri do šest godina koje će podstaći društveni i socijalni razvoj najmlađih.

„Moj cilj je da stvorim zabavno mjesto za čuvanje djece uz njihove vršnjake a osim toga, želim pomoći roditeljima u odgoju“, rekla je Radulović.

Druga preduzetnička priča je fizio centar Manus, koji već dugi niz godina svojom stručnošću, iskustvom, posvećenošću i temeljitom pristupu ljudskom tijelu, rješava brojne zdravstvene probleme.

Fizio centar pruža fizioterapeutske i usluge sportske i relaks masaže, anti-celulit programe, usluge kineziterapije i ostale usluge koje povećavaju snagu, izdržljivost i mobilnost osoba s funkcionalnim ograničenjima ili onih (sportisti) koji zahtijevaju produženu fizičku kondiciju.

Njegov vlasnik, Milo Lojić, kazao je da im je ideja bila da se što veći broj mladih fizioterapeuta zaposli i nađe put u profesiji za koju su se školovali.

“S tom namjerom smo i aplicirali za opštinski konkurs. Zahvaljujući dobijenim sredstvima smo nabavili novi aparat – laser visoke snage, koji je je prvi ove vrste na ovom prostoru, što je uticalo na potrebu za otvaranjem novog radnog mjesta”, rekao je Lojić.

Priče se mogu pogledati na linkovima: https://youtu.be/R_b-5O606uc i https://youtu.be/6sN4PQ0RM5Y

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...