fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredstavili ponudu na sajmu aktivnog turizma u Minhenu

Predstavili ponudu na sajmu aktivnog turizma u Minhenu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) četvrti put predstavlja turističku ponudu na međunarodnom specijalizovanom sajmu za aktivni turizam, koji se održava u Minhenu.

“Tokom prva dva dana sajma, veliki broj posjetilaca je imao priliku da se bliže upozna sa širokim spektrom mogućnosti koje naša zemlja pruža u pogledu aktivnog odmora”, navodi se u saopštenju NTO-a.

Štand NTO-a su posjetili i vjerni gosti Crne Gore, Viktor i Lisa Muerner, koji od 1969. godine svoje odmore provode u našoj zemlji. Ističu da su uglavnom ljetovali u Ulcinju, a posebno ih je oduševila priroda, kultura, kao i gostoprimstvo crnogorskog naroda.

Takođe, štand je privukao i pažnju posjetiteljke koja je već boravila u Crnoj Gori, te se rado sjeća tih putovanja.

“Moj suprug i ja smo prvi put 1981. godine bili u Crnoj Gori na dvije sedmice i zaista smo se divno proveli. Bili smo smješteni u Budvi, a takođe smo posjetil Tivat i ostrvo Sveti Stefan. Priroda je nevjerovatna i u Crnoj Gori smo zaista proveli nezaboravan odmor”, poručila je posjetiteljka sajma.

Član udruženja Njemačko-crnogorskog poslovnog kluba, Michael Bader, naveo je da je sajam u Minhenu jedan od najvažniji u Bavarskoj, jer je moguće ostvariti direktan kontakt sa turistima koji planiraju odmor.

“Crnogorski štand je već dobro posjećen i mi se nadamo da će biti još više tokom vikenda, kada ljudi budu imali više slobodnog vremena da dođu na sajam. Ovo je za nas jedan od najvažnijih sajmova u Bavarskoj, jer ovdje imamo direktan kontakt sa turistima koji planiraju odmor u Crnoj Gori”, kazao je Bader.

Predstavnik Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, koja je strateški partner NTO-a, Danilo Bubanja, je poručio da posljednjih nekoliko godina intenzivno rade na promociji Crne Gore na tržištu Zapadne Evrope, naročito Njemačke.

“Budvanska rivijera, kao jedan od najvećih hotelskih lanaca, bilježi rast broja turista sa tržišta Njemačke. Takođe, imamo već uspostavljenu dugogodišnju saradnju sa velikim brojem partnera iz Njemačke i težimo ka tome da ostvarimo nove kontakte sa turističkim agencijama, kako bi produžili ovu turističku sezonu”, saopštio je Bubanja.

Iz Turističke organizacije (TO) Cetinja poručili su da je iskazano veliko interesovanje za aktivnim odmorom, te da su na sajmu predstavili brojne turističke atrakcije.

“TO prezentuje dva nacionalna parka – Lovćen i Skadarsko jezero, Lipsku pećinu, kamp Oazu i brojne druge sadržaje. A svakako, ono što je novo za ovu godinu jeste i žičara Kotor – Lovćen, koja će uveliko doprinijeti povećanju broja turista sa ovog govornog područja”, kazao je predstavnik TO Cetinje, Marko Vujanović.

TO Budva je na sajmu turizma u Minhenu predstavila ponudu grada i kompletne budvanske rivijere.

Njen predstavnik, Aleksandar Božović, je poručio da su pokušali da saznaju interesovanja posjetilaca i njihove motive putovanja, te će u budućem periodu turističku ponudu uskaditi sa njihovim potrebama.

Predstavnici NTO-a su naveli da Njemačka predstavlja veoma važno tržište za Crnu Goru, te da je zahvaljujući direktnoj liniji na relaciji Memmingen-Podgorica, avio-kompanija Wizz Air stvorila uslove za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta.

Ovaj sajam je jedan od najposjećenijih u južnom djelu Njemačke, sa posjetom od preko 122 hiljade posjetilaca aktivnog odmora. Poznat je po aktivnom vidu turizma, a ove godine broji preko 850 izlagača iz 60 zemalja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije