fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPredložiće smanjenje zakupa 50 odsto

Predložiće smanjenje zakupa 50 odsto

Bar, (MINA-BUSINESS) – Partija Biram Crnu Goru predložiće na narednoj sjednici Skupštine Opštine Bar da se na svim lokacijama kojima raspolažu lokalna samouprava i njena javna preduzeća, zakup smanji 50 odsto do kraja godine.

Ta partija će, kako su saopštili njeni predstavnici, predložiti i da onima, kojima je odlukom Ministarstva zdravlja djelatnost potpuno zabranjena, zakup bude jedan EUR mjesečno za vrijeme dok zabrana traje.

„Uslov za dobijanje tog umanjenja biće izmirena sva potraživanja iz 2019. godine. Uzimajući u obzir da je Vlada dala preporuku da se to uradi sa objektima i lokacijama koje su u vlasništvu države, smatramo da opština može pomoći privredi ukoliko to isto učini i na lokalnom nivou“, navodi se u saopštenju.

Predsjednik partije, Radomir Novaković Cakan, kazao je da su njeni predstavnici više puta ukazivali na probleme ekonomije i tešku situaciju u privredi, posebno kada su u pitanju mala i srednja preduzeća koja su nosioci privrede Crne Gore i Bara.

„Smatramo da je neophodno što prije pomoći malim privrednicima kako bi se pripremili za narednu turističku sezonu. Crna Gora ne smije sebi da dozvoli luksuz da još jedna turistička sezona propadne. Ukoliko se to desi, imaćemo epidemiju gladnih umjesto epidemije koronavirusa“, zaključio je Novaković.

Najčitanije