fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv za učešće u obuci o preduzetništvu za mlade

Poziv za učešće u obuci o preduzetništvu za mlade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) u saradnji sa partnerskom organizacijom Lens sa Kosova, organizuje obuku u okviru projekta Samozapošljavanje i društveno preduzetništvo za mlade.

Projekat je, kako su rekli iz te nevladine organizacije, podržan u okviru prekograničnog programa Crna Gora – Kosovo 2014 – 2020.

Rok za prijavu je 19. oktobar do 16 sati.

“Obuka je namijenjena mladima od 18 do 26 godina sa fokusom na crnogorske opštine iz sjeverne regije. Mada, pravo učešća imaju svi mladi iz Crne Gore koji razmišljaju o razvoju sopstvenog radnog ambijenta, pokretanju biznisa i razvoju start up-a”, navodi se u pozivu.

Tokom obuke imaće priliku da savladaju ko-kreativnu metodologiju koja će im pomoći da ideju pretoče u biznis plan. Upoznaće se sa kritičkim i kreativnim načinom razmišljanja, informisaće se kako izgleda preduzetništvo danas, saznaće koliko su bitna partnerstva.

“Imaće priliku da direktno razgovaraju sa preduzetnicima i inovatorima iz regiona. Kroz proces obuke, svaki tim će dobiti mentora koji će im posvećenim radom pomoći u daljem produbljivanju ideje. Učešće u obuci, za selektovane timove, je potpuno besplatno”, navodi se u saopštenju.

Za učešće u obuci biće selektovano 15 kandidata, odnosno pet timova. Preporučeno je da svaki tim ima minimum tri člana, koji imaju znanja i vještine iz različitih oblasti, na primjer kodiranje, dizajn, marketing, istraživanje, finansije i turizam.

Timovi putem online aplikacije predstavljaju svoju ideju, koju će imati prilike detaljno da razviju i dorade tokom četiri dana obuke. Online aplikacija sadrži pitanja koja se odnose na ambijent u kojem se ideja razvija, opravdanost ideje, njena funkcionalnost u promijenjenom okruženju i održivost ideje.

Za konkurisanje potrebno je okupiti tim od minimum tri člana, popuniti online prijavu sa osnovnim informacijama o ideji i timu, ideju predstaviti kroz prezentaciju, koristeći se nekom od alatki kao što su PowerPoint, Prezi ili Visme, u najmanje pet i najviše 15 slajdova.

Online aplikacija je dostupna na ovom linku: https://bit.ly/30L4mkI.

Za više informacija o mogućnostima učešća moguće je dobiti na mejl [email protected] ili putem telefona na 020/207-130 ili 067/210-848.

Najčitanije