fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoziv za konsultovanje u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o igrama na...

Poziv za konsultovanje u početnoj fazi pripreme Nacrta zakona o igrama na sreću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija pozvalo je zainteresovane da se u narednih 30 dana uključe u početnu fazu pripreme Nacrta zakona o igrama na sreću.

Crna Gora je Zakon o igrama na sreću donijela 2004. godine, dok su 2007. usvojene izmjene i dopune, čime su stvoreni uslovi za osnivanje posebnog organa – Uprave za igre na sreću, koji obavlja nadzor nad sprovođenjem zakona.

“Uz manje izmjene tog propisa, suštinski se i dalje primjenjuje verzija iz 2004. Time nijesu uvažene brojne izmjene koje je doživjelo tržište, nijesu uvažene potrebe države, pa ni samih priređivača i cjelokupnog društva”, rekli su iz Ministarstva.

Zakonom će se, kako su kazali, postići veći stepen usklađenosti sa potrebama svih zainteresovanih strana, kroz jasnije definisanje zakonskih procedura, sa ciljem povećanja stepena transparetnosti i kontrole djelatnosti igara na sreću.

U konsultativnom procesu mogu se dati inicijative, predlozi, sugestije i komentari koji mogu biti od značaja za izradu Nacrta, a koje će Ministarstvo razmotriti prilikom njegove pripreme.

Inicijative, predlozi, sugestije i komentari dostavljaju se u pisanom i elektronskom obliku.

Osobe zadužene za koordinaciju konsultovanja zainteresovane javnosti su Mirza Ćirlija i Nikola Lađić, putem mejlova [email protected] i [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Za turiste ovog ljeta Green Prepaid Telekom Tourist

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom je, prema riječima njegovih predstavnika, turistima ovog ljeta ponudio...