fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovrijeđene odredbe više poreskih propisa

Povrijeđene odredbe više poreskih propisa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inspektori Uprave prihoda i carina (UPC) su prilikom inspekcijskog nadzora Hotela Grand na Cetinju utvrdili da su povrijeđene odredbe više poreskih propisa.

“Tokom postupka inspekcijskog nadzora kod predmetnog poreskog obveznika utvrđeno je da su povrijeđene odredbe više poreskih propisa, imajući u vidu da isti promet ne evidentira putem fiskalnog servisa, da nije uredno izvršio prijavu zaposlenih radnika zatečenih u objektu, te da nije vršio prijavu gostiju u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast duži vremenski period”, navodi se u saopštenju UPC.

Oni su objasnili da je jasno da se ne radi o sankcionisanju „zbog šest EUR“ kako je, kako su kazali, pogrešno prenijeto od jednog manjeg broja medija, već o većem broju zakonskih nepravilnosti, zbog kojih su u drugim sličnim slučajevima preduzimane, preduzimaju se i preduzimaće se, zakonom utvrđene mjere.

“Imajući u vidu navedeno, predmetni obveznik sankcionisan je u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji mjerom zabrane obavljanja djelatnosti do otklanjanja nepravilnosti, a ne duže od 90 dana, uz očekivanje da i ovaj obveznik, kao i ostali, u najkraćem roku otkloni nepravilnosti, kako bi nastavio sa obavljenjem aktivnosti, i urednim plaćanjem poreskih obaveza”, rekli su iz UPC.

Oni su naveli da inspektori UPC, u sklopu redovnih aktivnosti, svakodnevno sprovode postupke inspekcijskog nadzora velikog broja poreskih obveznika, obavljajući kontrolu poslovanja istih na terenu, a u okviru zakonom propisanim nadležnosti.

“U tom smislu je predmet inspekcijskog nadzora bio i obveznik Izbor Consulting Bar, u okviru kojeg posluje Hotel Grand Cetinje na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji sa kompanijom Izbor Bar”, dodaje se u saopštenju.

Iz UPCG su naveli da treba imati u vidu je ugostiteljska djelatnost u posebnom fokusu pažnje poreske inspekcije od početka ljetnje turističke sezone i da su u tom smislu obavljene i obavljaju se kontrole kod desetine i stotine ugostiteljskih objekata.
kraj) jlb

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije