fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotrebni vozači C kategorije i stjuardese za rad u okruženju

Potrebni vozači C kategorije i stjuardese za rad u okruženju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Strani poslodavac General Transport obratio se Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) sa zahtjevom za 50 vozača C kategorije za rad u Mađarskoj i Austriji, na bazi potpisanog sporazuma između crnogorske i mađarske vlade iz prošle godine.

Iz ZZZ su saopštili da isti poslodavac posreduje za kompaniju Open Horizon Aviation – baza u Zagrebu, kojoj je potrebno 20 profesionalnih stjuardesa.

“Za vozače C kategorije, osim predviđene licence za vozače, nijesu neophodni posebni uslovi, kao ni znanje drugog jezika, niti specijalne vještine. Eventualnu obuku obavlja poslodavac”, navodi se u saopštenju Zavoda.

Neto zarada kod Falkland Kft, odnosno u slučaju zaposlenja u Mađarskoj, iznosi 1,75 hiljada EUR plus bonus, a kod Framax Gmbh, odnosno u slučaju zaposlenja u Austriji, 1,7 hiljada EUR plus 13/14 plata.

“Vozi se na relaciji Mađarska – Njemačka – Austrija utvrđenim rutama samo između distribucionih centara. U slučaju noćne vožnje obavezni su dodatni bonusi i obezbijeđen smještaj. Ugovor se sklapa na duže vrijeme, odnosno na neodređeno”, objasnili su iz Zavoda.

Kada su u pitanju uslovi za posao stjuardese, prednost imaju kandidatkinje koje znaju engleski i/ili njemački jezik. Takođe, potrebna je minimum srednja škola, minimalna visina 165 centimetara, bez vidljivih tetovaža i pirsinga i minimalna starost 18 godina.

“Osnovna plata je 500 EUR neto, a za svaki dan dužnosti van Zagreba dobijaju 70 EUR bonusa. Osoblje je na rotaciji tri sedmice i jedna sedmica slobodna, odnosno 22 radna dana i devet neradnih”, navodi se u saopštenju.

Ugovor se sklapa na godinu, sa probnim rokom od šest mjeseci.

Oglas za potrebnim profilima zanimanja će izaći na sajtu Zavoda u dijelu Oglasi, na oglasnim tablama u biroima rada širom Crne Gore i u novinama.

“Prijavljeni zainteresovani kandidati će imati priliku da dobiju nešto više informacija o sklapanju ugovora sa poslodavcem, kada zakažemo Zoom intervju sa poslodavcem, o čemu će biti obaviješteni od savjetnika”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

PMF i Dom iz Nikšića u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Ekipe Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) i Studentskog doma iz Nikšića plasirali su...