fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan ugovor za obavljanje poslova homologacije tipa vozila

Potpisan ugovor za obavljanje poslova homologacije tipa vozila

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, potpisao je sa Mašinskim fakultetom iz Podgorice ugovor za obavljanje poslova homologacije tipa vozila i izdavanje sertifikata za pojedinačno vozilo.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva su saopštili da se homologacija tipa vozila sprovodi za nova vozila koja uvoze ovlašćeni zastupnici proizvođača ili sami proizvođači.

“Ministarstvo saobraćaja, kao nadležni organ za poslove homologacije vozila, je na osnovu zakonskih propisa i Pravilnika o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori, a shodno objavljenom javnom pozivu, sprovelo postupak izbora pravnog lica za obavljanje poslova homolgacije tipa vozila”, navodi se u saopštenju.

Za poslove homologacije za tip vozila i izdavanje sertifikata o homologaciji za pojedinačno vozilo, prijavio se Mašinski fakultet Podgorica.

Nurković je kazao da je sprovođenje sistema homologacije vozila u Crnoj Gori zasnovano na konceptu koji je usvojen u zemljama regiona.

Shodno tome, predviđeno je da provjeru homologacijske ispravnosti tipa vozila sprovodi organ državne uprave – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, koje izdaje sertifikat o homologaciji tipa vozila i po tom osnovu prihoduje sredstva u državni budžet.

Nurković je rekao da je zadovoljan što Crna Gora, kao i sve države Evropske nije (EU), obavlja postupak homologacije vozila za svoje potrebe, putem svojih nacionalnih resursa.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu