fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan ugovor o pokroviteljstvu Savjetovanja CG KO CIGRE vrijedan 15 hiljada EUR

Potpisan ugovor o pokroviteljstvu Savjetovanja CG KO CIGRE vrijedan 15 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektroprenosi sistem (CGES) biće veliki pokrovitelj osmog Savjetovanja Crnogorskog komiteta Međunarodnog vijeća za velike elketrične mreže (CG KO CIGRE), koje će od 9. do 12. maja se održati u Budvi.

Ugovor o pokroviteljstvu, vrijedan 15 hiljada EUR, potpisali su izvršni direktor CGES-a, Ivan Asanović i predsjednik CG KO CIGRE, Predrag Mijajlović.

“Osim liderske uloge koju CGES ima u privrednom razvoju Crne Gore, aktivnog učešća u novim tržišnim izazovima kroz ulaganje u zelenu energiju, nove tehnologije i kapacitete i održavanje i optimalno korišćenje resursa, prepoznato je i jasno opredjeljenje menadžmenta da se bude u vrhu društveno – odgovornih kompanija”, navodi se u saopštenju.

Nastavljajući dobru praksu podrške naučno-stručnim i obrazovnim institucijama u zemlji, CGES će biti veliki pokrovitelj Savjetovanja CG KO CIGRE, ne samo kao jedan od osnivača ove organizacije, već i zbog toga što su ključ uspjeha u ostvarivanju impresivnih rezultata CGES-a upravo njegovi zaposleni.

“Konstantno stručno usavršavanje svoga kadra, kao najvrednijeg resusrsa koji kompanija ima, je bio i ostao primarni zadatak ove energetske kompanije”, dodaje se u saopštenju.

Pored finansijske pomoći u organizaciji Savjetovanja, cilj je da se potpuno otvoreno, kroz istraživačke, ekspertske i naučne teme, koje će biti obrađene u više od 90 stručnih referata, pokušaju dati odgovori na otvorena pitanja složenosti izazova budućnosti energetike.

“Cilj je i da se kroz živu riječ učvrsti i razvije razmjena mišljenja, znanja i informacija među stručnjacima i da se afirmiše i podstakne stvaranje novog koncepta u energetici, koji će zasigurno bitno uticati na sveukupni društveni život u zemlji“, rekli su iz CGES-a.

Savjetovanje će okupiti preko 200 eminentnih naučnih i stručnih radnika i poslovnih ljudi iz Crne Gore i zemalja jugoistočne Evrope.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije