fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Potpisan Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić i dekan Elektrotehničkog fakulteta (ETF), Saša Mujović, potpisali su danas Memorandum o realizaciji zajedničkih aktivnosti, sa ciljem intenziviranja saradnje u oblasti razvoja novih tehnologija na finansijskom tržištu.

„CBCG i ETF će u narednom periodu, shodno Memorandumu, bliže sarađivati u pravcu podsticanja istraživanja i kreiranja programa i projekata za razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, kao i na planu finansijske edukacije u oblasti fintech-a“, navodi se u saopštenju CBCG.

Te dvije institucije će, kako su dodali, zajednički raditi na promociji platformi za razvoj novih tehnologija na finansijskom tržištu.

Žugić je prilikom potpisivanja Memoranduma saopštio da CBCG, podržavajući razvoj fintech-a u oblasti bankarskih i platnih usluga, nastoji da doprinese unapređenju finansijskog tržišta u Crnoj Gori.

On je dodao da ETF vidi kao važnog partnera u ostvarenju tog cilja, te da stručni kadar te ustanove svojim znanjem i iskustvom može dati veliki doprinos bržoj i uspješnijoj digitalizaciji i modernizaciji bankarskog sektora.

Mujović je kazao da je zadovoljan zbog buduće saradnje, posebno zbog činjenice da je CBCG izuzetno moderna institucija koja prati savremene trendove i čiji menadžment i zaposleni prepoznaju značaj nauke za prosperitet društva u cjelini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije