fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPošta iz inostranstva kasni zbog poremećaja u avio-saobraćaju

Pošta iz inostranstva kasni zbog poremećaja u avio-saobraćaju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Epidemija novog koronavirusa usporila je dostavu robe koja se iz Crne Gore naručuje iz inostranstva, a u Upravi carina i Pošti očekuju da se uslovi za nesmetanu trgovinu vrate sa uspostavljanjem međunarodnog avio-saobraćaja.

Do tada, kako pišu Vijesti, onima koji naručuju robu putem interneta se savjetuje da prilikom trgovine uzmu u obzir u mjere koje su uspostavljene u zemljama iz kojih se roba naručuje.

Iz Uprave carina dodatno građanima i privredi poručuju da ne mogu naručivati robu čiji uvoz je zabranjen u Crnu Goru i da postoje robe za koje je neophodno prethodno pribaviti određenu dozvolu, odnosno uvjerenje.

Vijestima se obratilo više građana i privrednika koji su i prije proglašenja epidemije u Crnoj Gori, sredinom marta, naručivali robu iz inostranstva.

Kazali su i da su u pitanju stalni dobavljači, a da podaci i kodovi koje su dobili tokom naručivanja ukazuju da je roba izašla iz zemlje porijekla. Roba, međutim, nije stigla u Crnu Goru.

U Pošti su podgoričkom listu rekli da sve pošiljke koje prispiju u Crnu Goru “uredno i u rokovima dostavljaju na adrese primaoca”.

“Određeni nivo zastoja u distribuciji i isporuci imali smo u periodu kada je zbog pandemije koronavirusa došlo do masovnih obustava avio-letova. To je prouzrokovalo veliki poremećaj u distribuciji poštanskih pošiljki, ne samo u Crnoj Gori, već gotovo kod svih poštanskih uprava u svijetu”, objasnili su iz Pošte.

Iz kompanije su naveli da je situacija izazvana pandemijom sada dijelom prevaziđena i da zastoja, ako ima, ima isključivo na nekoj većoj avio-destinaciji, gdje roba čeka dalju distribuciju ka Crnoj Gori.

Iz Pošte su kazali da sa sigurnošću mogu da garantuju da će svaka pošiljka koja uđe u Crnu Goru u najkraćem roku, nakon sprovedene carinske procedure, biti dostavljena na naznačenu adresu.

Iz Uprave carina su saopštili da će se uspostavljanjem međunarodnog avio-saobraćaja, kako u Crnoj Gori, tako i u ostalim zemljama, steći uslovi za nesmetanu on-lajn trgovinu kakva je bila prije pandemije.

Najčitanije