fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosao za 50 odsto učesnika programa

Posao za 50 odsto učesnika programa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zavod za zapošljavanje (ZZZ) omogućio je kroz program obrazovanja i osposobljavanja odraslih, zapošljavanje polovine od 27 polaznika, koji su se obučavali za zanimanja manevrista i vozovođa.

Iz ZZZ je saopšteno da će pripravnički staž trajati šest mjeseci, a nakon položenog stručnog ispita, svi koji se dokažu, biće i zaposleni.

“Posla će, u doglednom periodu, biti i za ostale učesnike”, navodi se u saopštenju.

Program je realizovao Zavod u saradnji sa Montecargom i licenciranim provajderom Mašinskom školom “Ivan Uskoković” iz Podgorice.

Budućim manevristima i vozovođama sertifikate su uručili direktori Zavoda i Montecarga, Suljo Mustafić i Muradif Grbović, kao i predstavnik Mašinske škole “Ivan Uskoković”, Vesko Rašković.

Mustafić je kazao da je posrijedi program za koji je Zavod za zapošljavanje izdvojio blizu 20 hiljada EUR.

“Vjerujem da ovakvim primjerima, finansiranjem programa za tražena i deficitarna zanimanja, pokazujemo svoju otvorenost prema potrebama tržišta rada, svim institucijama i poslodavcima koji imaju problem nedostajućeg kadra. Na taj način pomažemo da se poveća zapošljivost lica sa naše evidencije i doprinosimo smanjenju deficitarnih zanimanja”, naveo je Mustafić.

Grbović je kazao da mu je čast što je uspješno realizovana još jedna obuka kojom je na svijetlom primjeru pokazano kako Zavod posreduje između nezaposlenih i poslodavaca.

“Zahvaljujući Zavodu, mi smo danas dobili usko-stručna željeznička zvanja kojih nije bilo na našem tržištu rada, jer se te kvalifikacije ne mogu steći kroz sistem redovnog obrazovanja u Crnoj Gori”, poručio je Grbović i dodao da ga raduje što će upražnjena radna mjesta sada biti i popunjena.

Rašković je kazao da je Mašinska škola, kao licencirani provajder, u proteklih nekoliko mjeseci organizovala teorijsku i praktičnu nastavu za prekvalifikacije ljudi iz Podgorice, Bara, Nikšića i Bijelog Polja.

“To što su svi kandidati položili testove naš je zajednički uspjeh, a njihova šansa”, poručio je Rašković.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...