fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPoreski inspektori od 1. maja izrekli 924,4 hiljade EUR novčanih kazni

Poreski inspektori od 1. maja izrekli 924,4 hiljade EUR novčanih kazni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreski inspektori su od 1. maja do 30. jula obavili 2,52 hiljade provjera regularnosti poslovanja obveznika i utvrdili 218 nepravilnosti, na osnovu kojih su izdali 289 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama od 924,4 hiljade EUR.

Iz Uprave prihoda i carina (UPC) saopšteno je da zaduženje po osnovu novčanih kazni iznosi 721,93 hiljade EUR, od čega je naplaćeno 416,93 hiljade EUR ili 57,75 odsto.

“Naplata po osnovu novčanih kazni odnosi se na poreske obveznike koji su prihvatili prekršajnu odgovornost i platili izrečene kazne u roku od osam dana, umanjene trećinu shodno Zakonu o prekršajima”, navodi se u saopštenju.

Iz UPC su rekli da su, u skladu sa ovlašćenjima iz članova 87 i 88 Zakona o poreskoj administraciji, u izvještajnom periodu kod osam poreskih obveznika preduzete mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

“U izvještajnom periodu u primorskim i sjevernim opštinama su intenzivirane kontrole u dijelu opšte poreske registracije, podnošenja poreskih prijava, evidentiranja prometa, uplate pazara i prijave radnika”, dodaje se u saopštenju.

U okviru djelimičnih kontrola, realizovane su ciljane kontrole poreskih obveznika, kod kojih su tokom prošle godine utvrđeni prekršaji, ili za koje je poreski organ bio u saznanju da ne evidentiraju promet i ne izdaju račune korisnicima usluga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Uhapšena dva vozača zbog prekoračenja brzine na autoputu

Podgorica, (MINA) - Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem...