fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoreska inspektorka Đurović puštena da se brani sa slobode

Poreska inspektorka Đurović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inspektorka Poreske uprave, područne jedinice Podgorica, Nevenka Đurović, puštena je da se brani sa slobode nakon što je sudija za istrage podgoričkog Višeg suda ukinuo rješenje o zadržavanju do 72 sata, koje je u četvrtak donijelo Specijalno tužilaštvo.

Njen advokat Novak Ražnatović, kazao je Pobjedi da je uvažena žalba koju je uložio na rješenje Specijalnog tužilaštva o zadržavanju do 72 sata i Đurović je puštena na slobodu.

Đurović je sa još sedam osoba uhapšena u četvrtak u nastavku akcije Klap, zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije čiji su članovi zloupotrebom položaja i falsifikovanjem isprava oštetili državni budžet za 3,5 miliona EUR.

Osim Đurović, sudija Višeg suda u petak je ukinuo rješenja o zadržavanju za još tri osobe, koje su uhapšene u četvrtak.

Pored Đurović u četvrtak su uhapšene načelnica i rukovoditeljka odječjenja za inspekcijski nadzor Poreske uprave, područne jedinice Podgorica, Stanislava Martinović i Rajka Simonović, kao i bivša sekretarka i savjetnik u Ministarstva finansija Marina Perović i Dragan Vujošević.

U akciji su uhapšeni i osnivač i izvršni direktor preduzeća Braća Kolić i Migi iz Bijelog Polja, Refad Kolić, osnivač i izvršna direktorka kompanije Trend Trade iz Podgorice Tamara Kovačević, kao i odgovorno lice podgoričke kompanije Okov Bojan Rašović.

Svima je nakon saslušanja u tužilaštvu, osim Tamari Kovačević, određeno zadržavanje do 72 sata.

Krivičnom prijavom obuhvaćeno je i pet službenika Poreske uprave u Podgorici i šest odgovornih u preduzećima.

Shodno Zakonu o krivičnoj odgovornosti pravnih lica, istom krivičnom prijavom obuhvaćene su i kompanije Braća Kolić, Migi i Trend Trade.

Aktuelni i bivši visokopozicionirani službenici Poreske uprave i Ministarstva finansija su, kako se osnovano sumnja, zajedno sa odgovornim osobama u kompanijama koje su pod istragom osnovali kriminalnu organizaciju kako bi zloupotrebom položaja i falsifikovanjem izvještaja ostvarili imovinsku korist u vidu nezakonitog povraćaja poreza na PDV kredita.

Najčitanije