fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPonudili pomoć u reformi ZZZ i Inspekcije rada

Ponudili pomoć u reformi ZZZ i Inspekcije rada

Podgorica, (MINA-BUSINESSS) – Delegacija Njemačke ponudila je Crnoj Gori stručnu pomoć i podršku u predstojećim reformama Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) i Inspekcije rada, saopšteno je na sastanku sa ministrom rada i socijalnog staranja, Admirom Adrovićem.

Iz Ministarstva su saopštili da se na sastanku sa njemačkom delegacijom, koju je predvodila državna sekretarka Anette Kramme, razgovaralo o reformama ZZZ i Inspekcije rada, ali i jačanje tripartitnog socijalnog dijaloga.

Adrović je kazao da je socijalni dijalog u Crnoj Gori na zavidnom nivou, što između ostalog, potvrđuje i potpisani Opšti kolektivni ugovor, kao i niz granskih.

Kada je riječ o Inspekciji rada, on je rekao da se nakon sagledavanja aktuelnih dešavanja na tržištu rada pojavila nedoumica o tome da li da se ona vrati u djelokrug rada Ministarstva ili da ostane u okviru Uprave za inspekcijske poslove, o čemu će odlučivati novo rukovodstvo.

Adrović se zahvalio Njemačkoj na podršci u procesu integracija u EU, za koji se nada da će se u narednom periodu ubrzati, pri čemu će, kako je rekao, podrška zapadnih partnera biti od izuzetnog značaja.

Crna Gora je sa Njemačkom je potpisala nekoliko sporazuma koji definišu odnose dvije države, a značajna je i podrška organizacije Help, koja je u Crnoj Gori prisutna već više od 20 godina.

Kramme je poručila da je izuzetno značajno da Crna Gora dobije stabilnu i proevropsku vladu, pri čemu se očekuje i da nastavi da posvećeno radi na ispunjavanju svih obaveza iz pregovaračkih poglavlja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...