fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPomoć i briga o nezaposlenima mora biti prioritet budućoj vladi

Pomoć i briga o nezaposlenima mora biti prioritet budućoj vladi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prioritet budućoj vladi mora biti pomoć i briza o nezaposlenima, koji su kroz programe ostali, na neki način, diskriminisani, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Poslanica SNP-a, Milosava Paunović, kazala je da je ta stranka u prethodne dvije godine borila za pomoć osobama koje nemaju nikakva primanja, na način što je amandmanski djelovala na budžet za prošlu i ovu godinu da se ovim licima obezbijedi mjesečna naknada u iznosu od 100 EUR.

„SNP je više puta dokazala da vodi računa i brine o osjetljivim i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, u narednom periodu prioritet će nam biti nezaposleni koji su kroz programe ostali, na neki način, diskriminisani. Ispravićemo tu nepravdu“, navela je Paunović u saopštenju.

Ona je kazala da je tokom 25 godina trajanja SNP svojim djelima dokazala građanima da nije samo deklarativno stranka socijalne pravde, već da zaista radi i djeluje u njihovom interesu.

„SNP se izborila za 12 otuđenih penzija našim penzionerima, da je naknada za majke sa troje i više djece inicijalno SNP-ova ideja, da su prvi besplatni udžbenici za osnovce krenuli iz Berana, a onda i iz drugih opština gdje je SNP imao predsjednika, da je priču o vraćanju dječjeg dodatka prva pokrenula SNP, da smo u protekle dvije godine amandmanima na zakone olakšali sticanje prava na penziju za službenike MUP-a, UIKS-a, službe zaštite i spasavanja“, rekla je Paunović.

U 43. Vladi vanrednim usklađivanjem penzija, zaslugom ministra iz redova SNP-a, kako je kazala, minimalna penzija trenutno iznosi 259,95 EUR, dok je u aprilu prošle godine iznosila 150,21 EUR.

„Nastavićemo da se borimo za najugroženije kategorije stanovništva i u sledećoj 44. Vladi čiji će SNP svakako biti dio. Ovo su konkretni rezultati koji se ne mogu osporiti. Rezultati se broje. Za tebe“, poručila je Paunović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...