fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokrenuli promo besplatnu liniju na relaciji Kotor–Perast

Pokrenuli promo besplatnu liniju na relaciji Kotor–Perast

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Bella Boka, koja u Crnoj Gori dvije godine u pilot fazi razvija projekat Đir za čistu Boku, pokrenula je prije mjesec i po promo besplatnu liniju na relaciji Kotor – Perast.

Korisnici su, uglavnom ovdašnji stanovnici, a plovidba se obavlja uz poštovanje epidemioloških mjera.

Pandemija je promijenila planove kompanije za ovu sezonu, pa je tako odložena kupovina novih brodova i pokretanje novih linija kroz zaliv, prenosi Radio Jadran.

Ipak, početkom ljeta, takozvani “cleaner“, treće plovilo flote Bella Boka, učestvovalo je u ekološkim akcijama u zalivu.

Promo besplatne vožnje bile su način da „pokažu“ da nijesu odustali od projekta, ali da nastavak zavisi od razvoja situacije sa koronavirusom.

Generalni menadžer kompanije, Rikardo Bonetti, kazao je gostujući u studiju Radija Jadran, da je u međuvremenu na brodu Elettra završen servis, pa je to plovilo trenutno u funkciji.

“Graciana je i dalje na servisu i trebalo bi da bude u pogonu od marta naredne godine”, rekao je Bonetti.

On je, kada je riječ o brodovima, naveo da su završili neke modifikacije na baterijama i motoru Elettre i pokrenuli manje ture, kako bi ga spremili za sljedeću sezonu.

“Trenutno radimo servis na Graciani kako bismo poboljšali motor. Prošle godine imali smo mnogo problema sa strujom i kada to završimo, Graciana će biti spremna“, kazao je Bonetti.

U kompaniji su zbog nepovoljne epidemiološke situacije odlučili da „odlože“ realizaciju programa, što ne znači da su odustali od projekta, već će se naredni koraci usklađivati sa situacijom.

„I dalje želimo da kupimo jedan ili dva broda, u zavisnosti od situacije, koju pratimo konstantno. Ukoliko bude moguće, tokom zime ćemo organizovati neke promotivne ture u manjem obimu. Više je faktora od kojih to zavisi – vrijeme, epidemija, kao i stanje u kojem će brodovi biti. Ali nadam se da ćemo uspjeti da imamo manje ture, uključujući Herceg Novi i Tivat. O tome ćemo donijeti odluku kad servis na Graciani bude gotov“, objasnio je Bonetti.

Plan im je da od marta naredne godine ponovo pokrenu već ustaljene linije po voznom redu po kojem su saobraćali prošlog ljeta.

Kad je riječ o novim brodovima, u kompaniji nekoliko različitih ponuda od nekoliko brodogradilišta u inostranstvu i tragaju za najboljim rješenjem, naročito kad je riječ o baterijama koje „pokreću“ brodove.

„Imamo u ovom trenutku tri ponude brodogradilišta iz Crne Gore, Turske i Srbije. Sljedećih mjesec ili dva donijećemo odluku. Trenutno sam najviše zadovoljan tehničkim propozicijama i kvalitetom brodova u turskom brodogradilištu“, dodao je Bonetti.

Besplatne vožnje trajaće dok vremenski uslovi budu dozvoljavali, s obzirom da je interesovanje veliko, o čemu će odluke donositi na sedmičnom nivou.

Na ulazu u brod dijele besplatne maske, postavljeno je sredstvo za dezinfekciju, a putnike upozoravaju da moraju držati distancu.

Bonetti je rekao da se nada da će sljedeću nautičku sezonu, u martu, početi po ustaljenom rasporedu – četiri ili pet dnevnih linija na relaciji Tivat – Herceg Novi, kao i dva puta na relaciji Kotor – Perast.

U slučaju da kupe novi brod, biće iskorišćen za liniju Tivat – Luštica, dok bi eventualno drugi novi brod saobraćao od Tivta do Perasta.

Takođe, nada se da će do naredne sezone imati bolju saradnju sa lokalnim upravama u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, kao i sa novom Vladom.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...