fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPokreću prvi vazduhoplovni portal u Crnoj Gori

Pokreću prvi vazduhoplovni portal u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Udruženje vazduhoplovno-tehničkog osoblja za bezbjednost vazdušne plovidbe Crne Gore (ATSEPMONT) pokrenuće portal avioportal.me koji će profesionalnom osoblju, ljubiteljima i zainteresovanoj javnosti na jednom mjestu pružiti najnovije informacije iz svih oblasti civilnog i vojnog vazduhoplovstva.

Iz uredništva portala su kazali da u Crnoj Gori već duže vrijeme postoji potreba za portalom na kojem će profesionalci iz te oblasti cjelokupnom društvu moći da pruže pravovremene i objektivne informacije.

“Stoga se očekuje da će avioportal.me vrlo brzo postati mjesto na kojem će ljudi sa različitim interesovanjima moći da pročitaju sve što ih zanima o vazduhoplovstvu u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, uredništvo portala je na tu ideju došlo na osnovu sveobuhvatne analize tokova u vazduhoplovnoj industriji, a bazirano na dugogodišnjem iskustvu u toj oblasti, aktivnom učešču u radu krovne organizacije IFATSEA i saradnji sa drugim međunarodnim srodnim organizacijama.

“Pitanja koja su nam upućivali građani i saradnja sa različitim organizacijama jasno su nam ukazala da postoji zainteresovana javnost kojoj nijesu u pravoj mjeri dostupne i dovoljno pojašnjene pojedine pojave koje utiču na njih kao učesnike u vazdušnom saobraćaju kao i finansijskim tokovima u vazduhoplovstvu”, dodaje se u saopštenju.

Iz uredništva portala su rekli i da je trenutna situacija u vezi sa Montenegro Airlines-om (MA) izazvala dosta bure u javnosti.

“Ovom prilikom dajemo riječ da će avioportal.me posjetiocima i čitaocima na jednom mjestu pružiti odgovore, pojašnjenja i analize dobijene od relevantnih institucija i vazduhoplovnih profesionalaca, iz svake konkretne oblasti”, navodi se u saopštenju.

Udruženje ATSEPMONT je postalo poznato široj javnosti nakon uspješno organizovane najveće i najposećenije IFATSEA EUROPE konferencije u Budvi 2017. godine.

Predstavnici Crne Gore u međunarodnoj organizaciji IFATSEA, a sada i urednici portala, Nikola Cojić i Alen Pelinković, dobili su zvanično priznanje za izuzetnu organizaciju i promociju bezbjednosti vazdušne plovidbe, a od institucija u Crnoj Gori sve pohvale za promociju crnogorskog vazduhoplovstva.

Najčitanije