fbpx
29.9 C
Podgorica
August 9, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessPokreću kampanju Registruj poljoprivredno gazdinstvo

Pokreću kampanju Registruj poljoprivredno gazdinstvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Bar pokreću kampanju pod nazivom Registruj poljoprivredno gazdinstvo, čiji je cilj da poljoprivredne proizvođače upozna sa procedurom registracije i potrebnom dokumentacijom.

Iz Ministarstva su objasnili da su registar poljoprivrednih gazdinstava mogu upisati gazdinstva koja obavljaju poljoprivrednu djelatnost i posjeduju poljoprivredno zemljište i/ili životinje.

“Upis u registar je prvi korak u ostvarivanju prava na podsticaje iz agrobudžeta na nacionalnom i lokalnom nivou. Upis je dobrovoljan i besplatan i može se obaviti tokom cijele godine”, objasnili su iz Ministarstva.

Oni su dodali da se upis i promjena podataka obavlja u regionalnoj kancelariji savjetodavnih službi koja je nadležna prema mjestu prebivališta nosioca gazdinstva, odnosno sjedištu preduzeća.

Informacije u vezi upisa u registar mogu se dobiti u direkcijama za savjetodavne poslove Ministarstva u Baru, kao i u Sekretarijatu za privredu – Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Iz Ministarstva su podsjetili da se u tom resoru vodi Registar poljoprivrednih gazdinstava, kao i da svi nosioci poljoprivrednog gazdinstva mogu biti korisnici podsticajnih mjera koja se opredjeljuju kroz agrobudžet, IPARD ili druge domaće i međunarodne projekte.

“Zato je važno da svi subjekti koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom budu upisani u Registar, a oni koji su već upisani da redovno ažuriraju podatke”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije