fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPojačana kontrola Tržišne inspekcije u provjeri bijele tehnike

Pojačana kontrola Tržišne inspekcije u provjeri bijele tehnike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržišna inspekcija će tokom novembra obavljati pojačan inspekcijski nadzor prometa bijele tehnike, posebno rashladnih, klima i električnih uređaja.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da se nadzor proizvoda na tržištu s aspekta njihove bezbjednosti i zdravlja Tržišna inspekcija obavlja se planski, ali i po aktuelnim informacijama o opasnim proizvodima na tržištu EU, regiona i Crne Gore, kao i po prijavama grđana.

„Shodno planiranim aktivnostima ova inspekcija će tokom novembra obavljati pojačani inspekcijski nadzor prometa bijele tehnike posebno rashladnih i klima uređaja, električnih uređaja i alata sa aspekta porijekla označavanja robe i prateće dokumentacije u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača“, navodi se u saopštenju.

Osim toga Tržišna inspekcija će kontrolisati i potrošačke kredite u dijelu primjene Zakona o potrošačkim kreditima, sa posebnim akcentom na prevarno reklamiranje kao jednog od slučajeva nepoštene poslovne prakse posebno kod reklamiranja kupovine robe na odloženo plaćanje.

„Kada su u pitanju prava potrošača, podsjećamo građane na platformu Potrošač.me na kojoj mogu saznati više o svojim pravima, postavljati pitanja ili podnijeti prijavu“, rekli su iz Uprave.

Tržišna inspekcija će u ovom periodu obavljati i druge aktivnosti iz svoje nadležnosti, a naročito primjenu epidemioloških mjera u objektima u kojima se obavlja trgovina ili zanatstvo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije