fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPogubna politika Vlade ogleda se na primjeru Uniproma

Pogubna politika Vlade ogleda se na primjeru Uniproma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na primjeru Uniproma ogleda se pogubna politika aktuelne Vlade, ali i ponašanje ministara – eksperata, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Duško Marković.

On je na svom Twitter profilu napisao da je Vlada koju je predvodio vodila odgovornu ekonomsku politiku, a odnos prema kompanijama poput Uniproma zasnivao se isključivo na njihovom doprinosu očuvanju radnih mjesta, standardu zaposlenih, i ukupnom doprinosu našoj ekonomiji.

„Zato se baš na primjeru Uniproma ogleda pogubna politika aktuelne Vlade, ali i ponašanje ministara-eksperata pojedinačno, koji ne prezaju da od stotina zaposlenih i njihovih porodica naprave socijalne slučajeve, a kompaniju sa potencijalom otjeraju u stečaj. Ne dozvolimo im devastaciju ljudi, privrede i ekonomske perspektive“, rekao je Marković.

Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, najavio je da će od 15. decembra, zbog nepostizanja dogovora sa Elektroprivredom (EPCG) oko cijena struje, početi fazno gašenje Kombinata aluminjuma i dodao da je to konačna odluka i da ni sa kim više neće pregovarati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije