fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržavaju zahtjeve poljoprivrednika

Podržavaju zahtjeve poljoprivrednika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Liberalna partija (LP) pruža potpunu podršku stočarima za zahtjeve koje su iznijeli i zatraženu ostavku resornog ministra Aleksandra Stijovića, saopštili su njeni predstavnici.

Iz LP su kazali i da podržavaju sve oblike demokratske radikalizacije protesta koje su najavili stočari, ukoliko ne dođe do sastanka sa predstavnicima vlasti.

„Imala je crnogorska javnost prilike da se u prethodnih osam mjeseci nasluša i nagleda svakakvih izjava i odluka koje su donosili predstavnici ove nove, a već prežaljene i prekrižene, Vlade. No, po svemu sudeći, Stijović će biti zvijezda Vlade kratkog mandata. Ovaj odlazeći ministar je uspio da od autsajdera među autsajderima i članovima Vlade, vrlo brzo postane prva zvijezda medijskih objava i sukobljavanja sa cjelokupnom stručnom javnošću“, rekli su iz LP.

Iz LP su naveli da Stijović nije vidio poljoprivrednike, a nije se ni trudio da im pomogne u trenucima proljećne sjetve, rasta cijena stočne hrane i prekomjernog uvoza mlijeka, sira i ostalih mliječnih proizvoda iz jedne zemlje regiona.

„Nije se brinuo ni zbog toga što nema Agrobudžeta, pa stočari na sjeveru države rasprodaju stada i buljuke stoke krupnog, ali i sitnog zuba“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da su poljoprivrednici koji protestuju lojalni građani države, koji plaćaju svoje obaveze i traže da se poštuje i cijeni njihov rad i da im Vlada bude partner, a ne gazda.

Iz LP tvrde da je Agrobudžetet za prošlu godinu iznosio 60,7 miliona EUR i bio je veći 8,3 miliona u odnosu na 2019.

„Ovaj vaš koji ste donijeli u julu, ili bolje reći kad je isteklo već pola godine, je manji od budžeta čak i iz najteže poslijeratne godine, i iznosi svega 44,8 miliona EUR ili skoro 16 miliona EUR manje“, precizirali su iz LP.

Oni su poručili da je jasno da bi gašenje mljekarske industrije u Crnoj Gori, a što je, prema izjavama pojedinih stočara, vjerovatno i cilj cjelokupne politike resora Stijovića, obezbijedilo da pojedini proizvođači iz okruženja u potpunosti preuzmu crnogorsko tržište.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije