fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodignuta optužnica protiv Kovačevića i još osam osoba

Podignuta optužnica protiv Kovačevića i još osam osoba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je krajem avgusta pred podgoričkim Višim sudom u Podgorici podiglo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Kovačevića – nekadašnjeg direktora Uprave za nekretnine i još osam pojedinaca i jednog preduzeća.

Okrivljenima se, kako je saopšteno iz SDT-a, stavlja na teret da su u okviru kriminalne organizacije, koja je formirana u cilju realizacije kriminalnog plana za kriminalnu organizaciju pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 660 hiljada EUR.

“SDT je 24. avgusta pred Višim sudom u Podgorici podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.K. – nekadašnjeg direktora Uprave za nekretnine i još osam fizičkih i jednog pravnog lica, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, protivpravno zauzimanje zemljišta, krivično djelo iznude putem podstrakavanja i u saizvršilaštvu, krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave, krivično djelo utaja poreza i doprinosa i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u sticaju sa krivičnim djelom faslifikovanje isprave, a u odnosu na okrivljeno pravno lice”, navodi se u saopštenju.

SDT je takođe 18. avgusta pred podgoričkim Višim sudom podiglo optužnicu protiv okrivljenog Dejana Lakića i još 18 pojedinaca i devet preduzeća.

“SDT je 18. avgusta pred Višim sudom podiglo optužnicu protiv okrivljenog D.L. i još 18 fizičkih i devet pravnih lica”, rekli su iz SDT-a.

Optužnica je podignuta zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa putem pomaganja i produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, a u odnosu na okrivljena pravna lica.

“Okrivljenima se stavlja na teret da su u okviru kriminalne organizacije koja je formirana u cilju realizacije kriminalnog plana za kriminalnu organizaciju pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 2,6 miliona EUR, u kojem iznosu je nanijeta šteta budžetu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije