fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePodgorica posjeduje veliki potencijal za investiranje

Podgorica posjeduje veliki potencijal za investiranje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podgorica posjeduje veliki potencijal za investiranje, saopštila je novoimenovana ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori, Meglena Plugčieva i dodala da će bugarsku poslovnu zajednicu animirati i dodatno podstaći da svoj kapital ulažu u glavni crnogorski grad.

Ona je na sastanku sa gradonačelnikom Podgorice, Ivanom Vukovićem, ocijenila da dobre političke i ekonomske odnose Crne Gore i Bugarske u narednom periodu treba iskoristiti za unaprjeđenje saradnje Podgorice i Sofije.

“Saradnja na lokalnom nivou je od izuzetnog značaja za dalje jačanje odnosa dvije države“, ocijenjeno je na sastanku.

Iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada saopštili su da je na sastanku konstatovano da u narednom periodu treba intenzivirati komunikaciju i raditi na pripremi uzajamnih posjeta delegacija Podgorice i Sofije, kako bi se neposredno razmotrile mogućnosti za konkretnu saradnju u mnogim oblastima u zajedničkom interesu.

„Glavni gradovi se intenzivno razvijaju i suočavaju sa istim ili sličnim problemima i izazovima, pa je stoga veoma korisno da produbimo saradnju i razmijenimo iskustva u cilju stvaranja uslova za kvalitetniji život građana“, saopštio je Vuković.

On je predstavio razvojne projekte i potencijale Podgorice i rekao da je gradska uprava spremna da u partnerskom odnosu sa zainteresovanim bugarskim kompanijama i investitorima doprinese realizaciji konkretnih projekata i kvalitetnih i održivih biznis ideja.

Vuković je saopštio da i na polju kulturne saradnje treba intenzivirati aktivnosti na povezivanju institucija kulture Podgorice i Sofije, kako bi se dogovorile međusobne posjete i gostovanja gradskih pozorišta, kulturnih radnika i umjetnika.

Najčitanije