fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočinju mentorske sesije za deset najboljih start up timova

Počinju mentorske sesije za deset najboljih start up timova

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Obuke u okviru BoostMeUp predakceleracijskog programa, kojim se najbolji crnogorski start up-ovi lansiraju na globalno tržište, počinju danas.

Iz Inovaciono preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis saopšteno je da će tokom narednih pet mjeseci deset timova razvijati svoje inovativne ideje kroz šest modula radeći sa renomiranim međunarodnim, regionalnim i nacionalnim ekspertima.

“Šest timova koji su ušli u najuži izbor, osim nefinansijske podrške kao što su FILA inovaciona laboratorija, biotehnološka i laboratorija za industrijski dizajn, Data centar i Coworking Hub, dobiće i finansijsku pomoć za razvoj projekata u iznosu od po šest hiljada EUR”, navodi se u saopštenju.

To su Flatoro, Flash, Honey SWAT, Heart shaped box, BeBeep i Parkeasy.

Ove godine, usljed velikog broja kvalitetnih ideja još četiri tima dobiće priliku da učestvuju u programu i imaće na raspolaganju kompletnu nefinansijsku podršku. To su Knap Design, NFT Go, ButtMade i Spectro.

Na početku najvažnije aktivnosti BoostMeUp programa, održana je zajednička onlajn sesija ekipa i mentora, nakon koje je metodologija rada prilagođena potrebama timova.

“Četvoromjesečna edukacija koja će uslijediti obuhvata šest modula: razvoj biznis modela, marketing, istraživanje i analiza tržišta, razvoj tehnologije i prototipiranje, zaštita intelektualne svojine, pitching vještine, odnosno vještine prezentovanja i finansijski menadžment”, precizirali su iz Tehnopolisa.

Nakon obuka i razvoja start up ideja uslijediće finale Montenegro Pitching Competition na kom će stručni žiri izabrati pobjednike programa – tri najbolje ideje.

Specijalna nagrada za najbolje biće putovanje u Sjedinjene Američke Države (SAD), odnosno mogućnost predstavljanja ideja potencijalnim investitorima, koju omogućuje start up inkubator Digital Den. Veliko finale planirano je za sredinu juna.

Program je u potpunosti usklađen sa prioritetima S3 nacionalne strategije kojom se potencira novi model ekonomskog razvoja zasnovan na ciljanoj podršci naučno-istraživačkim i inovativnim aktivnostima.

Nosilac je Tehnopolis, a partneri su Naučno-tehnološki park Crne Gore, kompanija Amplitudo i Crnogorski Telekom. Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije