fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočinje glasanje online zajednice za izbor najbolje društveno odgovorne ideje

Počinje glasanje online zajednice za izbor najbolje društveno odgovorne ideje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konkurs za najveći program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA), nakon izbora deset finalnih timova i tromjesečnog inkubacionog perioda koji su prošli s mentorima, ulazi u završnu fazu – izbor pobjedničkih timova.

Od danas do 28. septembra na linku https://montenegro.socialimpactaward.net/ svi zainteresovani mogu glasati za svog favorita, odnosno za tim koji prema njihovoj ocjeni ima najbolju društveno odgovornu ideju i najveći potencijal da riješi konkretan društveni problem u zajednici.

Timovi koji su ušli u finale i za koje šira javnost može glasati su Code Red, Zanati.me, ParkMeUP, Zalij.me, Visit village, Stay safe, Skill Time, Osvojivrhove.me, Pametne hranilice za kućne ljubimce i Bioteh-micropropagation.

Na ceremoniji dodjele nagrada 30. septembra, u The Chedi Luštica Bay hotelu, biće proglašene najbolje tri ideje od stručnog žirija, koji će činiti predstavnici akademske i biznis zajednice, profesionalaca i eskperata iz različitih oblasti.

Pobjednički timovi će dobiti mentorsku podršku za realizaciju ideje i bespovratni početni kapital u iznosu od po 1,5 hiljada EUR.

Pored toga, osvajaju i putovanje na međunarodni SIA samit koji se ove godine održava u Novom Sadu.

Na završnom događaju u Tivtu, biće proglašeni i rezultati glasanja online zajednice, a tim koji bude imao najveći broj glasova dobija priliku da zajedno sa svojim kolegama otputuje u Novi Sad i stekne dodatna znanja i iskustva koja će im značiti pri realizaciji njihove ideje.

SIA u Crnoj Gori realizuje NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke Podgorica, Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, Investiciono-razvojnog fonda, Five Grupe, MTEL-a i Glavnog grada Podgorice.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, IDEA, Privredna komora, Neregelia i UNDP Crna Gora. Podršku programu pružaju Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran i The Chedi Luštica Bay.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorske stonoteniske nade na ETTU turniru za mlade u Sarajevu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski stoni tenis na turniru Evropske stonoteniske asocijacije (ETTU) za mlade...