fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijePočeli radovi na elektro mreži auto-puta

Počeli radovi na elektro mreži auto-puta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanije Novi Volvox i Elektro tim počele su gradnju elektro mreže prioritetne dionice auto-puta Bar – Boljare od Smokovca do Mateševa, saopštio je izvršni direktor Monteputa, Jonuz Mujević.

„U četvrtak smo potpisali ugovor sa podgoričkim Novim Volvoxom za prvu i treću partiju, a u ponedjeljak sa budvanskim Elektro timom za izgradnju druge partije sistema trajnog napajanja električnom energijom prioritetne dionice, nakon čega su izvođači radova u ponedjeljak uvedeni u posao“, kazao je Mujević Pobjedi.

Rok za završetak posla je kraj septembra naredne godine i Mujević očekuje da će se radovi završiti za 12 mjeseci, kada bi trebalo da bude izgrađena kompletna prioritetna dionica.

„Dobili smo uvjeravanja izvođača radova da će oni biti završeni u planiranom roku“, rekao je Mujević.

Monteput je poništio prvi tender za izgradnju elektro mreže duž auto-puta 16. avgusta, zato što nijedan od ponuđača, odnosno ove dvije kompanije, nije predao ispravnu ponudu. Nakon toga je raspisan novi tender po skraćenom postupku, na koji su opet samo te dvije firme poslale ponudu.

Za razliku od prvog tendera, na drugom nijesu bili konkurencija jedna drugoj, jer je Novi Volvox dao ponudu za prvu i treću partiju, a Elektro tim za drugu partiju.

Procijenjena vrijednost radova Novog Volvoxa je 18,5 miliona EUR, a Elektro tima 19,6 miliona EUR sa porezom na dodatu vrijednost (PDV).

Većinski vlasnik Novog Volvoxa je holding One, vlasništvo Milana Ivanovića, dok po pet odsto imaju Predrag Poček i Mila Milović. Osnivači budvanskog Elektro tima su Jelena i Miroslav Milović.

Ukupna procijenjena vrijednost radova je 38,2 miliona EUR, a Monteput je taj iznos obezbijedio iz kredita Investiciono-razvojnog fonda (IRF).

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...