fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočele isplate bivšim radnicima Vektra Boke

Počele isplate bivšim radnicima Vektra Boke

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Isplate bivšim radnicima Vektra Boke su počele, ali je menadžment kompanije angažovao privatno obezbjeđenje koje im ne dozvoljava ulaz u prostorije hotela Plaža.

Obezbjeđenje je, prema riječima predsjednika nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Boke, Đorđa Rajaka, dovedeno kako bi im onemogućilo ulaz u prostorije hotela, u kojem su proveli radni vijek.

„Time su samo potvrdili da su sve radili nezakonito i napravili više krivičnih djela, čim su doveli obezbjeđenje da ih štiti. Obezbjeđenje je korektno prema nama, ali mislim da je riječ o provokaciji nas koji protestujemo. Međutim, mi nijesmo „pali“ na taj bezobrazluk“, kazao je Rajak Radiju Jadran.

Sa druge strane, menadžment kompanije uplatio je na račun Vektra Boke 30 hiljada EUR na osnovu sudskih presuda za zarade, odnosno razlike u zaradama, na kojima ih je, kako tvrde bivši radnici, menadžment godinama zakidao.

Rajak je danas u Centru bezbjednosti Herceg Novi podnio krivičnu prijavu protiv menadžmenta zbog sumnje da se i dalje obavljaju malverzacije sa novcem, mimo zvaničnog računa.

On je poručio da neće odustajati od protesta.

„Večeras ćemo, uprkos obezbjeđenju, pokušati da uđemo u salu kao gosti, da vidimo kakve će biti rakcije menadžmenta. Mi smo im dali rok do srijede, a danas ćemo dokazati da u hotel možemo da uđemo i opomenuti ih još jednom da u hotel možemo ulaziti, te da niko nikom ne može zabraniti pristup kao gostima“, snaveo je Rajak.

On nije isključio ni mogućnost fizičkog obračuna, ali se nada da do toga neće doći.

Menadžment Vektra Boke se bivšim radnicima od početka protesta obraćao samo posredstvom lokalnih medija, saopštenjima, u dva navrata, bez direktnih razgovora.

Grupa bivših zaposlenih protestuje deset dana neprekidno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije