fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPivara Trebjesa drugi put dobila sertifikat Top Employer

Pivara Trebjesa drugi put dobila sertifikat Top Employer

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Pivara Trebjesa je drugi put dobila dvostruko priznanje Instituta Top Employer, odnosno sertifikat Top Employer Montenegro i Top Employer Europe.

Time se, kako su saopštili njeni predstavnici, pridružila odabranoj grupi kompanija iz 122 zemlje svijeta koje su nosioci ovog značajnog priznanja.

„Ovim je kompanija ujedno globalno prepoznata po svojoj izvrsnosti u praksama koje se odnose na zaposlene“, navodi se u saopštenju.

Na putu do priznanja, Pivara Trebjesa je prošla kroz obiman i strog proces koji je sproveo Institut Top Employer, globalna organizacija sa sjedištem u Holandiji, koja nagrađuje izuzetnost u praksi odnosa prema zaposlenima.

Izvršna direktorica Pivare Trebjesa, Sanja Ćalasan, kazala je da u kompaniji aktivno podržavaju stvaranje radnog okruženja koje podstiče na profesionalni rast i razvoj zaposlenih, promoviše inkluziju, poštuje i njeguje različitost, ali i doprinosi razvoju zajednice.

„Ljudi na prvom mjestu je vrijednost ukorijenjena u našoj kulturi poslovanja. Otvarajući novo poglavlje i kalendarsku godinu, ponosni na smo ovo dvostruko priznanje, kako na lokalnom, tako i evropskom nivou, koje će nas dodatno motivisati da dalje unapređujemo uslove rada i njegujemo radno okruženje kao važan segment našeg ukupnog uspjeha“, rekla je Ćalasan.

Program Instituta Top Employer sertifikuje organizacije na osnovu rezultata istraživanja o najboljim HR praksama. Ovo istraživanje pokriva oblasti ljudskih resursa koje se sastoje od 20 tema, među kojima su strategija odnosa prema ljudima, radno okruženje, razvoj talenata, učenje, raznolikost i inkluzija, wellbeing programi i mnoge druge.

Generalni direktor Instituta Top Employer, Dejvid Plink, saopštio je da izuzetna vremena donose ono najbolje u ljudima i organizacijama.

„To se potvrdilo i u Programu sertifikacije vrhunskih poslodavaca i ove godine, kroz izuzetne rezultate sertifikovanih vrhunskih poslodavaca za ovu godinu. Ovo je pokazatelj da poslodavci brinu o razvoju i dobrobiti svojih ljudi. Na taj način kolektivno obogaćuju svijet rada. Ponosni smo što smo odabrali ovogodišnju grupu vodećih poslodavaca okrenutih ka ljudima”, dodao je Plink.

Osim Top Employer, Pivara Trebjesa je ujedno i nosilac Family Friendly Enterprise (FFE) sertifikata, a koji dodjeljuje sertifikaciono tijelo TMS, prema standardima Ekvilib Instituta iz Slovenije.

Riječ je o dodatnim mjerama i beneficijama za zaposlene koje su nadogradnja postojećih, a koje kompanija već dvije godine sprovodi u domenu organizacije rada, radnog vremena, ljudskih resursa i finansijske podrške zaposlenima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...