fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPejović: Otvorio sam tri kompanije kako bi Uniprom izašao na berzu

Pejović: Otvorio sam tri kompanije kako bi Uniprom izašao na berzu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, saopštio je da je otvorio tri kompanije kako bi Uniprom izašao na berzu i na njoj kotirao u skladu sa svojim tehnološkim i proizvodnim kapacitetima.

„Razlog više za približavanje i izlazak na londonsku berzu jeste i mogućnost približavanja i saradnje sa komercijalnim bankama koje kreditiraju metalsku industriju sa maksimalnim kamatama od 1,2 odsto što je mnogo povoljnije nego kod domaćih banaka“, navodi se u odgovoru Pejovića na pitanje potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića koliko je kompanija osnovao u Velikoj Britaniji i ko su mu partneri.

Pejović je kazao da se promet i performanse bilo koje kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu mogu provjeriti preko interneta.

„Ja sam osnivač i vlasnik ovih firmi. Ova informacija košta pet funti. Company house UK po automatizmu pokreće proces brisanja iz registra bilo koje kompanije koja u prethodnoj fiskalnoj godini nije ostvarivala promet preko računa“, rekao je Pejović.

On je kazao da će Abazovića sa zadovoljstvom učiniti vlasnikom istine, iako on to nije učinio sa građanima zemlje čiji je potpredsjednik Vlade kada su ga pitali ko mu je nudio 21 milion. To je, kako smatra, zaista nečuveno u demokratskim društvima na kakva se pozivaju.

„Da je imao dobru namjeru, poslao bi nam upit pa bi odgovorili, kao što ćemo i sada, radi javnosti. Mi odgovaramo na dopise institucijama za razliku od njih koji za šest mjeseci jednom od najvećih crnogorskih izvoznika nijednim slovom nijesu odgovorili“, naveo je Pejović.

On se osvrnuo i na izjavu premijera Zdravka Krivokapić koji ga je nazvao društveno neodgovornim.

„Stepen njegove društvene odgovornosti prepoznat je za vrijeme rada u Željezari koju je napustio na opštu radost njegovih kolega. Njegova društvena odgovornost, savjest i poštenje su univerzitetska tema broj 1 pogotovo kad je porodičnu kuću od 350 kvadrata u Tološima sakrio kao imovinu da bi od Univerziteta uzeo petosobni stan“, rekao je Pejović.

On je naveo da privredni uspjesi pomenutih, „bez kormilara u Crnoj Gori“, za vrijeme otkad upravljaju ekonomskim procesima u Crnoj Gori nijesu zabilježeni pa ih je kao društveno odgovorne pitao kada imaju namjeru da ih javno istaknu što će biti veoma sugestivno, dramatično i s puno decibela, ali ne i društveno korisno jer od ništa ne može biti osim ništa.

„Toliko priče oko KAP-a, a ne znam da li je njihova noga ikad kročila u KAP, na okolno zemljište znam da jeste“, dodao je Pejović.

On je naveo da svakoga prelijepe evropske zemlje dočekaju kako treba, kada znaju da će da se radi i doprinosi pa razmišlja da otvori u svim evropskim zemljama po jednu firmu, jer je naša zemlja izgleda jedina kojoj je zatvaranje milije od otvaranja.

„Najbolje da okačimo na aerodromu jednu veliku tablu – Crna Gora ne radi, a kad će ne znamo“, zaključio je Pejović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije