fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOtvorene prijave za programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam

Otvorene prijave za programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma raspisalo je javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam.

Programom za podsticanje direktnih investicija u turizmu i ugostiteljstvu za ovu godinu predviđeno je sprovođenje programske linije za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam.

Pravo učešća u programskoj liniji imaju registrovana mikro, mala i srednja preduzeća.

Programska linija za nabavku opremu velike vrijednosti za turizam je namijenjena za sufinansiranje troškova nabavke nove opreme za primarne ugostiteljske objekte za pružanje usluge smještaja i pripremanja hrane, pića i napitaka, shodno Zakonu o turizmu i ugostiteljstvu, i to za hotele i slične objekte (turističko naselje, motel, pansion, eco lodge i wild beauty resort), a koji ne posluju po kondo i mješovitom modelu poslovanja.

Ukupan budžet za realizaciju programske linije za nabavku opreme velike vrijednosti za turizam iznosi 1,5 miliona EUR.

Ministarstvo odobrava refundacija dijela troškova u visini do 40 odsto iznosa opravdanih troškova bez poreza na dodatu vrijednost (PDV), odnosno u iznosu ne manjem od osam hiljada niti većem od 80 hiljada EUR.

Refundacija dijela troškova do 50 odsto iznosa opravdanih troškova bez PDV-a, u iznosu od deset hiljada do 100 hiljada EUR, odobrava se za preduzeća u čijoj osnivačkoj strukturi u vlasništvu od 100 odsto učestvuju osobe ženskog pola i/ili osobe koje imaju do 35 godina starosti i preduzeća koja su registrovana i obavljaju djelatnost u jedinicama lokalnih samouprava sa indeksom razvijenosti do 100 odsto.

Krajnji rok za dostavljanje zahtjeva je 30. septembar do 15 sati, dok je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za refundaciju odobrenih aktivnosti 1. novembar do 15 sati.

Javni poziv je objavljen na sajtu Ministarstva, a sve informacije korisnici mogu dobiti putem mejla [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Centar za građansko obrazovanje, CGO

Žrtve bombardovanja Murina 25 godina bez pravde

Podgorica, (MINA) – Civilne žrtve NATO bombardovanja Murina bez pravde su 25 godina od...