fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsumnjičeni da su utajili porez od 46,59 hiljada EUR 

Osumnjičeni da su utajili porez od 46,59 hiljada EUR 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava policije podnijela je krivičnu prijavu protiv podgoričke kompanije Veletrans Co i njenog izvršnog direktora i osnivača V.V. (37) iz Podgorice, osumnjičenih da su utajili poreze i doprinose, čime su oštetili budžet za 46,59 hiljada EUR.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su, u okviru obavještajnog projekta Evazija, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv V.V. i firme Veletrans Co.

Na osnovu kriminalističke obrade sumnja se da su V.V, u svojstvu izvršnog direktora i osnivača preduzeća Veletrans Co i Veletrans CG, i firma Veletrans Co počinili to krivično djelo 2017. godine.

„V.V. i Veletrans Co su, kako se sumnja, dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, koji su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke koji se odnose na utvrđivanje poreskih obaveza, utajili porez u ukupnom iznosu od 46,59 hiljada EUR“, objasnili su iz Uprave policije.

Oni su na taj način, kako se dodaje, nanijeli štetu budžetu od 46,59 hiljada EUR.

Najčitanije

Lovćen pobjednik Kupa

Podgorica, (MINA) - Rukometaši Lovćena pobjednici su Kupa Crne Gore. Lovćen, koji je ove sezone...