fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOptužnica u slučaju Plantaže danas pred sudom

Optužnica u slučaju Plantaže danas pred sudom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U podgoričkom Višem sudu za danas je zakazana kontrola optužnice u slučaju Plantaže, piše Dan.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je predalo početkom marta optužnicu Specijalnom odjeljenju Višeg suda u Podgorici protiv šest bivših rukovodilaca u Plantažama, koji se terete za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Opštužnica je podignuta protiv Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš.

Oni se sumnjiče da su od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorne osobe u oštećenom preduzeću Plantaže, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako pribavili privrednom društvu OMP-Engineering protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 40 hiljada EUR, a oštećenom nanijeli imovinsku štetu.

SDT je u avgustu prošle godine proširilo istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica, Verica Maraš, zbog sumnje da je Plantažama napravila štetu od oko pet miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije