fbpx
29.9 C
Podgorica
August 8, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessOpštine da se više oslanjaju na sopstvene prihode

Opštine da se više oslanjaju na sopstvene prihode

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opštine se moraju više oslanjati na sopstvene prihode, raditi na poboljšanju efikasnosti njihove naplate i jačanju finansijske i poreske discipline, saopštila je generalna direktorica Direktorata za lokalnu samoupravu u Ministarstvu finansija, Snežana Mugoša.

Ona je na radionici pod nazivom Sistem utvrđivanja, naplate i kontrole lokalnih prihoda u Crnoj Gori, koja je održana u Kolašinu, predstavila analizu ostvarenja lokalnih prihoda u prethodnih deset godina, koja je pokazala da je stepen naplate sopstvenih prihoda u nekim opštinama dosta nizak.

Iz Ministarstva su kazali da je na radionici ukazano na trenutne probleme u naplati prihoda i definisane konkretne aktivnosti koje je potrebno preduzeti u cilju unaprjeđenja cjelokupnog sistema utvrđivanja i naplate lokalnih javnih prihoda.

Radionica je održana u okviru projekta Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori, koji implementiraju Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Ministarstva finansija Slovačke.

Najčitanije

počinju Premijer liga, Bundesliga i Liga 1

Dečić pobijedio Budućnost

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Dečića pobijedili su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti 2:0, u...