fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOprezna trgovina

Oprezna trgovina

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Na Wall Streetu se u srijedu trgovalo oprezno, nakon što je američka centralna banka, Federalne rezerve (Fed) kao što se očekivalo, zadržala kamate nepromijenjene, ali i signalizirala da će ove godine dodatno povećati cijenu novca.

Dow Jones oslabio je 0,68 odsto, na 33.979 bodova, dok je S&P 500 ojačao 0,08 odsto, na 4.372 poena, a Nasdaq indeks 0,39 odsto, na 13.626 bodova, prenosi SEEbiz.

Kao što se očekivalo, čelnici Feda zadržali su, nakon dvodnevne sjednice, kamatne stope nepromijenjene u rasponu od pet do 5,25 odsto.

Nakon što je na deset sjednica zaredom Fed povećao kamate, ovo je prvi put da ih je ostavio nepromijenjene jer čelnici banke žele vidjeti kako će dosadašnja podizanja kamata uticati na privredu i inflaciju.

Međutim, prognoze čelnika Fed-a pokazuju da do kraja godine očekuju još barem dva povećanja kamata, i to u raspon od 5,5 do 5,75 odsto.

Posljedica je to snažnijeg nego što se očekivalo rasta ekonomije, a sporijeg nego što se očekivalo slabljenja inflacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...