fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOgromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije

Ogromna šansa za saradnju Crne Gore i Italije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Italija imaju ogromnu šansu za saradnju na polju turizma i ekologije, koju dvije zemlje ne smiju da propuste, ocijenio je ministar turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

On se sastao sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, kojoj je kazao da će uraditi sve kako bi se dvije zemlje povezale, a italijanskim kompanijama, ekspertima, turističkim poslenicima poručio da su i više nego dobro došli u našu zemlju.

Martinović je zahvalio na posjeti i želji Ambasade za povezivanje dvije zemlje i apostrofirao značaj u pogledu turističke ponude između Crne Gore i Italije.

On je istakao i značaj otvaranja nove avio-linije između Crne Gore i Italije, od Air Montenegra.

Martinović je podsjetio i doprinos Italije u pogledu zatvaranja Poglavlja 27, bez čijeg ispunjena nema evropskog puta i naglasio da se mora naći balans između privrednih i ekoloških projekata, a sve u cilju ispunjena standarda koji dolaze iz Brisela.

Martinović je istakao završetak Eko zagrade u Podgorici, koja bi trebalo da bude završena sredinom decembra, i za koju se nada da će je zajednički otvoriti sa Ambasadom Italije.

Marsela je rekla da je zadovoljna zbog formiranja 44. Vlade i naglasila potrebu za povezivanjem dvije zemlje u oblasti turizma i ekologije.

„Marsela je podržala uspostavljanje avio-linije između Crne Gore i Italije, odnosno direktnog leta između Rima i Podgorice i poručila da će u okviru svojih nadležnosti pomoći kako bi, čekajući ljetnju sezonu, imali već određeni broj prodatih paketa preko njihovih turističkih agencija“, navodi se u saopštenju.

Ona je saglasna sa Martinovićem o potrebi Italije u zatvaranju poglavlja 27, ali i u organizovanju sastanaka na kojem bi se pronašli i ustanovili modaliteti podrške.

Marsela je zahvalila Martinoviću na gostoprimstvu i izrazila uvjerenje da će sve o čemu su razgovarali biti i postignuto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Noković: Pretvorićemo KIC Zeta u središte kulture

Podgorica, (MINA) – Razvijenog društva nema bez razvijene kulture, kazao je vršilac dužnosti (v.d.)...