fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdlična posjećenost tokom januara

Odlična posjećenost tokom januara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori je, prema podacima od prošlog četvrtka, boravilo oko 18,2 hiljade turista, saopštila je predstavnica Nacionalne trustičke destinacije (NTO), Milena Vujović.

“Prema podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju NTO-u svakog četvrtka, 19. januara je u Crnoj Gori boravilo oko 18,2 hiljade turista, 140 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, a 149 odsto više u odnosu na rekordnu 2019”, rekla je Vujović za Mediabiro.

Ona je navela da je trenutno najposjećenija Budva, u kojoj boravi negdje oko tri puta više gostiju u odnosu na isti prošlogodišnji period, odnosno čak pet puta više u odnosu na isti period 2019.

“I ostali gradovi na primorju bilježe odličnu posjećenost. U Kotoru i Tivtu boravilo je oko 2,5 odsto više gostiju u poređenju sa prethodnom godinom”, kazala je Vujović.

Situacija na sjeveru je u protekloj sedmici dosta bolja, sudeći po velikoj posjećenosti tokom vikenda.

“Svi smo željno isčekivali prve značajne količine snježnih padavina i tokom prethodnog vikenda zvanično je počela i skijaška sezona. Prema nezvaničnim podacima, po procjeni ski centra u Kolašinu, zabilježeno je oko šest hiljada posjetilaca i negdje oko dvije hiljade skijaša”, precizirala je Vujović.

Prema njenim riječima, kao i svake godine Crnu Goru je posjetilo najviše turista iz regiona.

“Svakako bih pomenula Njemačku i Veliku Britaniju, a generalno vlada veliko interesovanje za Crnu Goru kao zimsku turističku sezonu. Tako da nas posebno raduje da smo prepoznati kao cjelogodišnja destinacija”, poručila je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije