fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbor dao zeleno svjetlo za budžet za narednu godinu

Odbor dao zeleno svjetlo za budžet za narednu godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložio je danas Skupštini da usvoji Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, koji je, prema riječima ministra finansija, Darka Radunovića, do posljednjeg detalja održiv.

Radunović je kazao da je predloženim zakonom predviđen ukupan iznos primitka i izadataka od 2,38 milijardi EUR.

“Od toga tekući budžet iznosi 910,74 miliona EUR, budžet državnih fondova 700 miliona, kapitalni 320,93 miliona, transakcije finansiranja 432,35 miliona, a rezerve 20 miliona”, precizirao je Radunović.

On je naveo da je budžet za narednu godinu rezultat nastavka sprovođenja mjera fiskalne konsolidacije usmjerenih na povećanje budžetskih prihoda i optimizaciju budžetske potrošnje, kako bi se obezbijedilo smanjenje budžetskog deficita i stvorili uslovi za postepeno opadanje javnog duga.

“Izvorni prihodi budžeta u narednoj godini planirani su u iznosu od 1,82 milijardi EUR, ili 38,2 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i u odnosu na procjene za ovu godinu veći su 71 milion EUR. Ukupni izdaci planirani su 1,97 milijardi EUR ili 41,1 odsto BDP-a i veći su za 40 miliona”, rekao je Radunović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Indeksi porasli treći dan zaredom

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica porasle treći dan...
amscg 1

Putevi suvi