fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbili zahtjeve Hidroenergije Montenegro i MEII

Odbili zahtjeve Hidroenergije Montenegro i MEII

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku (RAE) odbila je kao nepotpune zahtjeve beranske kompanije Hidroenergija Montenegro i budvanske MEII za produženje privremenog statusa povlašćenog proizvođača za malehidroelektrane (mHE) Kaludra 2, odnosno Rijeka Reževića.

Odbor RAE je rješenja o odbijanju oba zahtjeva donio na sjednici 27. maja.

Hidroenergija Montenegro je zahtjev podnijela u oktobru prošle godine, a MEII u decembru.

Odbor RAE je na sjednici donio i rješenje kojim se utvrđuje status povlašćenog proizvođača električne energije za podgoričku kompaniju Invicta, za istoimenu solarnu fotonaponsku elektranu koja se nalazi u Bandićima.

Rješenje se izdaje na period od 12 godina, počev od 30. maja.

Regulator je usvojio zahtjev kompanije Ina Crna Gora za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja i distribucije naftnih proizvoda i tečnog naftnog gasa, u smislu dodavanja još jednog objekta za obavljanje te djelatnosti.

Usvojen je i zahtjev kompanije Petrol Crna Gora MNE za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti snabdijevanja krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom, takođe u dijelu dodavanja novog objekta.

Usvojen je i zahtjev Jugopetrola za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti skladištenja i distribucije naftnih proizvoda i gasa.

Regulator je usvojio i zahtjev tivatske kompanije Sky jumper travel, za izmjenu licence za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima. Izmjena se odnosi na specifikaciju transportnih sredstava.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...