fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd ponedjeljka prijavljivanje za nagradu Marko Polo

Od ponedjeljka prijavljivanje za nagradu Marko Polo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prijavljivanje za turističku nagradu Marko Polo, u okviru saradnje između Kine i država Centralne i Istočne Evrope (17+1), počeće u ponedjeljak i trajaće do kraja juna.

Iz Ministarstva za ekonomski razvoj su podsjetili da je saradnja Kine i država Centralne i Istočne Evrope u turizmu uspostavljena prije sedam godina, a da se nagrada Marko Polo dodjeljuje treći put.

“Kao i prethodnih godina, zlatni, srebrni i bronzani sertifikati potvrdiće doprinos turoperatora iz država Centralne i Istočne Evrope (CIE), saradnji u turizmu. Riječ je o touroperatorima koji su realizovali kružna putovanja za kineske turiste, a fokusirajući se na lokalnu istoriju, tradiciju i kulturu država CIE”, navodi se u saopštenju.

Turistički koordinacioni centar za saradnju (TCC) i 17 zemalja CIE nude pobjednicima jednogodišnju priliku za promociju putem svojih komunikacionih kanala i partnerske mreže.

Pobjednici će, kako je objašnjeno, dobiti i oznaku Marko Polo nagrađen proizvod, uz preporuku Kina – CEEC turističke saradnje.

“Ove godine međunarodni žiri će veći naglasak staviti na održive i zelene aspekte proizvoda i na to da li je putovanje osmišljeno poštujući lokalne zajednice. Pored uobičajene kategorije, turistička nagrada za turizam Marko Polo, ohrabruju se hoteli da se prijave za počasno priznanje, na bazi svog proizvoda i usluge koji su osmišljeni specijalno za kineske goste”, kazali su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da su dobitnici turističke nagrade Marko Polo u 2019. godini, odnosno zlatnog sertifikata Fly Montenegro Travel, srebrnog CT Poland, a Long Teng Hungary Kft. bronzanog. Poljski Funclub Ltd je prošle godine bio dobitnik zlatnog sertifikata, dok je Sheraton Grand Varšava dobio počasno priznanje.

Najčitanije