fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju veliku posjetu turista iz Rusije

Očekuju veliku posjetu turista iz Rusije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, kazao je da uvjeren da će turisti iz Rusije ove godine u velikom broju posjetiti Crnu Goru.

On je, imajući u vidu da je promet u turizmu prošle godine iznosio samo 12 odsto onoga iz 2019, kazao da očekuje da će ova godina biti uspješnija.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja je saopšteno da je poslednji dan međunarodnog turističkog sajma MITT u Moskvi bio rezervisan za davanje intervjua za najčitanije ruske medije u cilju dodatnog promovisanja naše države na ruskom tržištu.

Državna sekretarka za turizam u Ministarstvu, Ivana Đurović, tom prilikom je govorila za novinske agencije Ria Novosti i Tass, koje se nalaze u samom vrhu kada je u pitanju čitanost i to ne samo u Rusiji, već i širom svijeta.

„Intenzivna promocija, niz održanih sastanaka sa najvećim turoperatorima i agencijama, veliko interesovanje ruskih turista za Crnu Goru, kao i najava da već u aprilu možemo očekivati prve letove ka Crnoj Gori, su značaj korak ka povratku ruskog tržišta, a samim tim i ponovnom pokretanju turističkog prometa“, navodi se u saopštenju.

Delegacija Crne Gore je na sastancima sa predstavnicima ruske Federalne agencije za turizam i Komitetom za turizam grada Moskve dogovorila niz aktivnosti u cilju dalje promocije na ruskom tržištu.

„Jedna od njih je i uspostavljanje crnogorsko-ruske platforme za turizam, koja bi služila kao podrška za razmjenu iskustava i dijaloga na uzajamno korisnoj osnovi i daljem unapređenju kontakata i saradnje”, navodi se u saopštenju.

U razgovoru sa predstavnicima kazahstanske nacionalne avio-kompanijom Air Astana dogovoreno je i najskorije uspostavljanje direktnih avio-letova ka Tivtu i Podgorici, koji bi se mogli očekivati već u aprilu.

“Takođe je iskazano interesovanje za saradnju sa novom avio-kompanijom ToMontenegro”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Tehnološki sektor podržao rast indeksa

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi porasli, nastavivši...